am depus o contestatie la o Decizie de accesorii pe 21.02.2011; Administratia Finantelor Publice ma anunta ca mi-a clasat contestatia.Pe 14.03.2011 depun la AFP contestatie impotriva masurii de clasare dispuse.Nu-mi raspunde pana in prezent.Vreau sa cer in instanta anularea solutiei de clasare si anularea deciziei de accesorii.Cele 6 luni curg de la termenul 14.03 cand am contestat clasarea sau de la data cand mi-au comunicat clasarea?Mai sunt in termen sau e cazul sa revin la Financiar cu adrese prin care sa reintru in termen?
In primul rand, nu exista expresia de "clasare contestatie", ci eventual respingerea contestatiei.
Prin decizie, contestaţia poate fi admisă total sau în parte, ori respinsă.
In al doilea rand. nu puteti depune contestatie la contestatie in cadrul aceleiasi institutii, de aceea nici nu se grabeste sa va raspunda AFP-ul.
Deciziile emise în soluţionarea (respingerea) contestaţiilor pot fi atacate la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă.
Termenul de 6 luni decurge de la data comunicarii solutiei DGFP de respingere a contestatiei,.
In primul rand sa inteleg ca doriti sa depuneti actiune in contencios, fata de care dv. aveti termen in acest sens si va curge de la data la care s-a constatat incalcarea acelui drept...
solutia de clasare mi-a fost trimisa pe 9.03.Deci ar fi astazi ultimas zi pt contestatie in instanta?(data de 10 fiind intr-o zi nelucratoare)?De fapt avand in vedere vacanta judecatoreasca, la noi nu exista vreo disp. legala care sa prevada prelungirea termenului cu zilele de vacanta in care instantele au fost suspendate?
Nu a fost emisa nicio decizie de solutionare de catre DGFP.Pur si simplu AFP mi-a trimis un raspuns in care imi spune ca mi-a clasat contestatia, iar eu i-am trimis o adresa in care i-am sesizat ca aceasta masura este nelegala, abuziva si lovita de nulitate.Deci, practic, vorbim de refuzul de solutionare.
Termenele nu se prelungesc din cauza vacantei, pentru ca in tot acest timp a existat un judecator de serviciu si biroul de registratura a functionat si pe timpul vacanei.
Apoi, mai aveati la dispozitie serviciile postei pentru a inregistra in termen contestatia la instanta.
Masura este intradevar nelegala, si puteati s-o contestati la instanta de contencios ad-tiv.