avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios administrativ-fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios administrativ-fiscal

Am depus la Administratia Finantelor Publice mai multe contestatii impotriva unor Decizii referitoare la plata accesorii,contestatii la care nu s-a raspuns. Precizez ca este trecut termenul de 45 de zile de la depunerea contestatiilor, dar ma aflu in interiorul termenului de 6 luni pentru a solicita solutionarea lor in contencios.Prin actiunea in contencios pot solicita instantei sa oblige institutia sa raspunda la contestatii, respectiv sa emita o Decizie de impunere in acest sens? Cum ar trebui sa se intituleze actiunea? Se pare ca solutionarea contestatiilor tine de DGFP, dar AFP nu le-a trimis organului competent spre solutionare ci le tine blocate prin fisierele lor.Pe cine chem in contradictoriu in instanta: DGFP sau AFP?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 10:30, 10 Martie 2011
Prin actiune trebuie sa solicitati anularea deciziilor de impunere, aratind ca la contestatia dv. nu s-a porimit, in termen legal raspuns
Aveti idee ce taxa de timbru trebuie platita pt solicitarea anularii unui act administrativ fiscal?
Pot solicita si solutionarea cererii de compensare in contencios?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie contencios-administrativ nitmar nitmar am depus o contestatie la o Decizie de accesorii pe 21.02.2011; Administratia Finantelor Publice ma anunta ca mi-a clasat contestatia.Pe 14.03.2011 depun la ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbrul de mediu tudor_1988 tudor_1988 Am platit timbrul de mediu la doua masini care sunt vandute si detin acte doveditoare pentru platirea acestuia. Pot recupera acesti bani din moment ce nu mai ... (vezi toată discuția)
Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)