Am platit timbrul de mediu la doua masini care sunt vandute si detin acte doveditoare pentru platirea acestuia. Pot recupera acesti bani din moment ce nu mai sunt proprietar dupa 1 februarie cand se scoate aceasta taxa?
eu totusi nu sunt lamurit. dintr-o decizie anaf de stabilire a timbrului de mediu (emisa la data de 08.12.2016) reiese ca procedura prealabila trebuie altfel derulata:
- dupa emiterea comunicarea deciziei ANAF, aceasta decizie trebuie in prealabil contestata in 45 de zile la organul fiscal emitent;
- neexistand norme speciale de contencios administrativ in codul de procedura fiscala cu privire la termenul de introducerii a actiunii in instanta, dupa solutionarea contestatiei prealabile sau scurgerea termenului de 30 de zile de la data depunerii contestatiei in cazul nesolutionarii contestatiei, inseamna ca termenul de introducerii a actiunii in instanta este de 6 luni de la data indeplinirii procedurii prealabile, potrivit normelor generale instituite in legea nr. 544/2004 a contenciosului administrativ.
Taxa de poluare
victoriada
Am platit in 2009 o taxa de poluare ptr a inmatricula o masina. Acum, in 2011, am facut procedura prealabila cu Adm Fin. si mi-au raspuns ca taxa s-a caculat ... (vezi toată discuția)