avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recalculare punct pensie gr 1 de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recalculare punct pensie gr 1 de munca

Ce parere aveti despre modul de calcul al punctului de pensie ptr grupa 1 speciala de munca, cu 0,5 puncte pentru fiecare an de munca din grupa respectiva? Un salariat care a desfasurat activitate intr-un domeniul Radioactiv, de producerea combustibil nuclear, care potrivit legii a iesit la pensie la 15 ani vechime fara limita de varsta, pentru cei 15 ani va primi 15 x 0,5= 7,5 puncte. Un alt salariat care a lucrat intr-o altfel de activitate din alt domeniu in grupa 1 de munca dar care a lucrat 30 de ani va primi 30 x 0,5 = 16 puncte. Vi se pare corect ? caci in prevederile legale cei 15 ani efectuati in gr 1 speciala echivaleaza cu cei 30 din gr 1. Astept idei geniake despre acest subiect.... Multumesc....
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:05, 2 Septembrie 2008

Modificarea corespunzatoare a prevederilor actuale ale Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, arata in nota de fundamentare ca vor fi eliminate anumite inechitati aparute intre persoanele care au desfasurat activitate in fostele grupe I si II de munca in ceea ce priveste cuantumul pensiilor. In aceste categorii intra persoanele care au lucrat domeniul siderurgiei, in zone de radiatii si in minerit. Deci cele 0,50 puncte pentru fiecare an de spor, respectiv 0,04166 puncte, pentru fiecare luna de spor acordat pentru vechimea realizata in activitatea desfasurata in grupa I de munca, anterioare datei de 01.04.2001. Deci nu pot fi eliminate toate inechitatile, ci se urmareste a se acorda o protectie mai nuantata celor care au lucrat in zone de radiatii, in siderurgie sau minerit.

a)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pensie nelush2103 nelush2103 Am si eu o intrebare, care lege este operabila la acest in vederea recalcularii grupelor de pensie, caci nu mai pricep nimic cu atatea modificari legislative, ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj pensie janblanaru janblanaru Sunt nascut la data: 14 martie1945, am lucrat 20 ani in GRII,m-am pensionat in anul 2000 pe Lg.3/1977,am primit o bonificatie de 5 ani pentru Gr.II. NU ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie gr 1 si 2 nelush2103 nelush2103 Am lucrat in perioada 01.04.1985-01.05.2000 in cadrul Companiei Nationale a Uraniului, sucursala Feldioara Brasov, in domeniul radioactiv, cu activitate de ... (vezi toată discuția)