avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

BUNA DIMINEATA! AM SI EU O INTREBARE:CE SE POATE INTAMPLA DACA PLEC DE LA LOCUL DE MUNCA FARA SA ANUNT,FARA SA IMI DAU DEMISIA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 12 Septembrie 2011
Va fi demarata cercetarea disciplinara in urma careia angajatorul va stabili daca asi incalcat vreo norma si daca veti fi sanctionata!
vei suporta consecintele..disciplinare, sau daca e cazul poti raspunde patrimonial ori penal..depinde de felul postului pe care il ocupati si cat timp veti lipsi..
. Încetarea contractului individual de muncă nu se poate face decât în condiţiile prevăzute de Codul muncii: de drept, ca urmare a acordului părţilor sau ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege. Sfatul meu e sa respectati legislatia si contractul individual de munca. Exista posibilitatea ca prin neprezentare la locul d emunca sa aduceti prejudicii firmei si ca urmare e nevoie ca sa incheiati raporturile de munca asa cum e prevazut in legislatie,
DACA LAS TOTUL IN ORDINE,MA REFER CA NU FUR NIMIC.EU VREAU SA PLEC IN STRAINATATE SI NU POT SA DAU PREAVIZUL DE 15 ZILE.CE AR TREBUI SA FAC CA SA FIU LEGAL,SA NU FIU DATA IN JUDECATA?SFATUITI-MA CUM ESTE MAI BINE SA PROCEDEZ
formulati dumneavaostra o cerere de incetare a contractului individual de munca in temeiul art.55 lit b,C.muncii, incepand cu data de maine spre exemplu care sa fie aprobata de director..si adaugati in ea ca, in cazul in care acesta nu se aproba sa fie considerata ca cerere de demisie in temeiul art 79 Cmuncii.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
nicusorilinca, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)