avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG -un membru fondator are dubla cetatenie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG -un membru fondator are dubla cetatenie

Buna ziua!am o mare incertitudine: vreau sa infiintez un ong cu 3 membri, din care unul este cetatean american nescut in Romania, de fapt are dubla cetatenie. L-am trimis la notar sa dea o declaratie notariala precum ca nu are cazier fiscal, deorece nu ii pot scoate cazier de la finante.in og 26/2000 nu se specifica daca persoanele straine pot fi membri intr-o asociatie sau ceva de cazier.Credeti ca voi avea vreo problema la inregistrare?ultumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:14, 17 Septembrie 2011
Nu vor fi probleme la inregistrare in cazul cetatenilor straini. Atata doar ca ei vor avea nevoie si de cazier judiciar, pe langa cazierul fiscal. Acest cazier judiciar, nu stiu in ce masura se va putea obtine din America, dar incercati tot printr-o declaratie notariala sa supliniti acest lucru.
Din cunostintele mele, la infiintarea unui ONG nu este nevoie de cazier judiciar, ci numai de cazier fiscal.

In cazul in care este vorba de un cetatean strain, cazierul fiscal va fi inlocuit de o declaratie notariala in care se va specifica faptul ca pers in cauza nu are nicio datorie fata de statul RO.

Ce ma nelamureste pe mine este ca desi mentionati faptul ca persoana in cauza are si cetatenie RO (cel putin asa inteleg eu prin "dubla cetatenie") nu ati putut obtine cazierul fiscal.

Din cate stiu eu (din experienta proprie) cazierul fiscal se poate obtine de orice persoana care are CNP, in cazul de fata fiind vb de o pers cu cetatenie RO cu siguranta are CNP.

?????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membri fondatori ong guidofesti guidofesti poate sa fi membro fondatore a una Ong un cetatean Italiano si uno din Sua..? in caz pozitiv, cum se procede.? (vezi toată discuția)
Membru strain non-ue in asociatie/ong InfernapeVS InfernapeVS Buna ziua. Doresc sa infiintez o asociatie. Stiu ca trebuie trei membri fondatori, doi dintre noi suntem romani iar al treilea este cetatean strain ... (vezi toată discuția)
Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)