avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru strain non-UE in asociatie/ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru strain non-UE in asociatie/ONG

Buna ziua.
Doresc sa infiintez o asociatie. Stiu ca trebuie trei membri fondatori, doi dintre noi suntem romani iar al treilea este cetatean strain non-UE.
Este posibil acest lucru tinant cont de ce am mentionat mai sus?
Daca da, care sunt pasii care trebuie parcursi?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
InfernapeVS, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:49, 14 Noiembrie 2022
Legislatia nu face nici o diferentiere, pot fi toti membrii asociatiei cetateni straini, non-UE, Singura diferenta este ca daca e vorba de nerezidenti ( ca sunt si persoane care nu sunt cetateni romani sau ai unui stat UE dar sunt rezidenti in ROmania si au CNP..... ) nu poti obtine de la ANAF certificat de cazier fiscal si atunci trebuie in locul ei o declaratie autentificata privind absenta faptelor de natura celor care s-ar inscrise in cazierul fiscal..... o pot da cel mai bine la o reprezentanta consulara a Romaniei, sa nu fie discutii cu competenta notarului strain de a autentifica un act care face referire la legea romana....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie intre romani si persoane cu alta cetatenie simodu simodu Buna ziua. Ne pregatim sa infiintam o asociatie cu profil educational-cultural, in care unul din cei 3 membri fondatori este cetatean francez, rezident de ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala Inna80 Inna80 Am cerut administratiei financiare un certificat de rezidenta fiscala pentru anul 2011. Aveam in 2011 o carte de rezidenta cu drepturi depline ca cetatean ... (vezi toată discuția)
Membri fondatori ong guidofesti guidofesti poate sa fi membro fondatore a una Ong un cetatean Italiano si uno din Sua..? in caz pozitiv, cum se procede.? (vezi toată discuția)