As dori sa apelez la sfatul Dvs. pentru urmatoarea problema cu care ma confrunt:
Am fost implicat intr-un accident de circulatie (o tamponare usoara produsa din vina mea) iar celalalt condicator, din motive de el stiute a solicitat ambulanta, rezultat - dosar in cercetare pentru vatamare corporala.
Politia Rutiera mi-a retinut permisul pentru cercetari, nu am nici cea mai vaga idee in baza caui fapt, inlocuind-ul cu o dovada cu drept de prelungire.
Am depus cererea standard de prelungire catre procuror (Sector 1 - am inteles ca am prins un procuror foarte .... "dragut"), care mi-a respins-o intrucat in opinia luni "am creeat pericol public".
Am inaintat plangere catre prim procuror care a fost aprobata, intrucat nu mi s-a respectat prezumtia de nevinovatie.
Astazi am depus din nou o cerere de prelungire pentru inca un interval de 30 de zile insa mi s-a dat de intele de la Politie ca am foarte mari sanse ca si de aceasta data sa mi se respinga cerere. Ar urma plangerea catre prim procuror si acceptul ei, circul urmand sa contiue asa 5-6...9-10 luni cat va dura solutionarea dosarului.
As avea doua intrebari:
1. Exista o baza legala pentru retinerea permisului de conducere "pentru cercetari"? Eu nu am reusit sa gasesc o astfel de prevedere.
2. In cazul in care circul cu cerere/repsingere/plangere/acceptare va continua exista o cale de atac impotriva procurorului?
Problema consta in faptul ca odata ce parerea procurorului este considerata ca fiind "injusta" de catre prim-procuror mi se pare un abuz ca la cererea imediat urmatoare sa vi cu aceleasi argumente.
In plus atat de la Politie cat si de la Parchet mi s-a sugerat, mai mult sau mai putin voalat, ca rezolutiile procurorului sunt data mai mult ca sigur fara consultarea dosarului.
Modul acesta de operare este specific pentru sectorul / procurorul respectiv, ori asta denota fie rea intentie fie incompetenta.
Nu am intentia de a agita lucrurile inutil drept pentru care voi astepta rezolutia cu speranta ca scenariul va fi diferit fata de cum mi s-a lasat de inteles ca ar trebui sa fie.
Retinere permis
zmv1
buna seara,
de curand am fost implicata intr un accident rutier,soldat cu victime(trecere prin loc nepremis a unei persoane),mi a fost retinut permisul cu ... (vezi toată discuția)