avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... -ce acopera rca in caz de accident?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

-ce acopera rca in caz de accident?

- am avut joi 08/09/2011 un accident cu baiatul ,din accident a rezultat ca nefiind vinovat,( dar ca de obicei cei nevinovati au de suferit mai mult ),are un picior si o mina in gips,dar trebuie sa stea in gips 40 de zile , ii scot certificat medico-legal ,fiinca in spital dupa 2 zile la externat, dar eu nu am pe nimeni sa stea cu el acasa pt al ajuta sa se duca la toaleta , noroc ca este student si incepe scoala in octombrie. - cine imi acopera cheltuielile cu regimul, cu vizitele la doctor din 3-4 zile , cu timpul pierdut de la servici sa te duci sa-l iei,sa-l duci, sa-l aduci de la spital?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:19, 12 Septembrie 2011
aceste cheltuieli le acopera polita RCA a celui eclarat vinovat, in masura in care aceasta polita exista si dvs aveti toate documentele privind dovedirea sumelor solicitate.
Polita RCA acopera atat daune materiale cat si vatamari corporale in limita stabilita de lege pentru fiecare an.
In caz de vatamare corporala, asiguratorul este obligat sa despagubeasca urmatoarele tipuri de daune:
1. daune materiale: cheltuieli medicale, tratamente, combustibil de acasa la spitale si iapoi, hrana suplimentara, operatii ( daca e cazul), toate dovedite cu documente fiscale;
2. Daune morale: suferinta fizica si psihica a victimei dupa accident si pana la refacerea sa completa. Aici, o f. mare importanta o are certificatul medico-legal, care stabilieste nr. de zile ingrijiri medicale necesar vicitmei pana la insanatosire.

pasi de urmat: plangere penala in termen de 60 zile de la accident; dosar cu toate actele medicale, incercarea de a obtine o oferta de despagubire pe cale amiabila cu asiguratorul vinovatului si, in caz de insucces, lasarea dosarului sa ajunga in instanta, unde veti obtine despagubiri prin hotarare judecatoreasca.
Conform legii RCA acopera toate daunele produse si anume: daune materiale, medicale si morale dar pt toate este necesar sa dovediti justetea lor cu acte. Despagubirea se poate stabili fie in urma unei concilieri cu asiguratorul si fie in instanta daca nu reusiti sa-l convingeti. Angajati-va un avocat care sa va indrume pasii si sa va reprezinte in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Accident cu sofer in stare de ebrietate RSorin RSorin Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate. Am deja 30 de zile de spitalizare urmand sa fiu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pv politie - leziuni medicale constatate ulterior Boldea Boldea Buna ziua, Accident rutier intre 2 parti, provocat urmare a neacordarii de prioritate, politia a venit la fata locului, a intocmit Proces-Verbal. S-a ... (vezi toată discuția)