Buna ziua,
Am incheiat un contract cu o firma pentru achizitionarea unui teren in 20.12.2005 .In acel contract s-a prevazut obligatia firmei ca in termen de 3 ani de la data incheierii contractului sa intocmeasca PUZ-ul (firma a vandut un lot mare parcelat din care eu am luat o parcela, un alt om alta etc.)Problema e ca au trecut cei 3 ani si firma nu si-a indeplinit obligatia.Am vrut sa ii dau in judecata insa mi s-a spus ca s-a implinit termenul de prescriptie si ca trebuia sa ii dau in judecata daca vroiam in cei 3 ani.
Eu sunt nelamurita.Normal pana in 20.12.2008 avea termen sa intocmeasca PUZ-ul
Atunci nu incepe sa curga termenul de prescriptie de 3 ani de la data de 20.12.2008 ?
Dvs. ce parere aveti?
Va multumesc
Vecinul meu (am incheiat in aceeasi zi contractul ,bine el pt. terenul lui eu pt. al meu ) a zis ca a fost la un avocat care i-a zis ca trebuia sa il actionam in instanta in interiorul celor 3 ani insa in contract scrie citez,,vanzatorul se obliga sa initieze PUZ-ul si sa efectueze toate operatiunile necesare aprobarii lui, pentru terenul ce face obiectul contractului de vanzare -cumparare, in termen de 36 de luni de la data semnarii contractului,,. Aceeasi clauza e trecuta la toti vecinii insa vanzatorul nu a facut nimic nici pana acum si vreau sa il dau in judecata sa il oblig sa faca