avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie

Buna ziua,
Am incheiat un contract cu o firma pentru achizitionarea unui teren in 20.12.2005 .In acel contract s-a prevazut obligatia firmei ca in termen de 3 ani de la data incheierii contractului sa intocmeasca PUZ-ul (firma a vandut un lot mare parcelat din care eu am luat o parcela, un alt om alta etc.)Problema e ca au trecut cei 3 ani si firma nu si-a indeplinit obligatia.Am vrut sa ii dau in judecata insa mi s-a spus ca s-a implinit termenul de prescriptie si ca trebuia sa ii dau in judecata daca vroiam in cei 3 ani.
Eu sunt nelamurita.Normal pana in 20.12.2008 avea termen sa intocmeasca PUZ-ul
Atunci nu incepe sa curga termenul de prescriptie de 3 ani de la data de 20.12.2008 ?
Dvs. ce parere aveti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 14:33, 12 Septembrie 2011
Trebuie vazut contractul de un avocat.
Nu sunt convins ca termenul s-a implinit.
Cine a spus ca v-ati pierdut dreptul la actiune?
Vecinul meu (am incheiat in aceeasi zi contractul ,bine el pt. terenul lui eu pt. al meu ) a zis ca a fost la un avocat care i-a zis ca trebuia sa il actionam in instanta in interiorul celor 3 ani insa in contract scrie citez,,vanzatorul se obliga sa initieze PUZ-ul si sa efectueze toate operatiunile necesare aprobarii lui, pentru terenul ce face obiectul contractului de vanzare -cumparare, in termen de 36 de luni de la data semnarii contractului,,. Aceeasi clauza e trecuta la toti vecinii insa vanzatorul nu a facut nimic nici pana acum si vreau sa il dau in judecata sa il oblig sa faca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare cumpararii unui teren NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa si am o vaga idee ref la ce acte sa-i solicit vanzatorului: 1. cartea funciara? 2. ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)