avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca angajat Patron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca angajat Patron

Am plecat de la firma care lucram la un nou loc de munca unde promisiunile au fost generoase, angajarea mea definitiva se tot amana din diverse motive invocate de catre administratorii firmei, dupa 3 luni si ceva am fost chemat la o discutie, in urma careia am fost anuntat ca salarul meu in cazul unui angajamet ar fi diminuat cu 700 roni, sigur acest lucru era inacceptabil din partea mea, prin urmare am ramas si fara loc de munca si fara posibilitatea de a merge in somaj datorita intreruperi de 3luni si 10 zile, ce este si mai trist am ramas si fara sa fiu retribuit pentru muca efectuata, ce as putea sa fac si unde as putea reclama fapta angajatorului#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 20:47, 12 Septembrie 2011
Fapta la care faceti referire nu reprezinta o incalcare a legii.
Dar nici faptul ca angajatorul nu a intocmit formele de angajare prevazute de lege, nici dupa trei luni nu reprezinta incalcarea codului muncii. Aducand motive puerile, iar atunci cand nu am mai fost de acord cu asa ceva , mi s-a spus ca pot pleca in secunda doi

Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
ioanblaga, utilizator
faceti plangere la ITM. In cel mai rau caz le aplica o amenda...insa nu va rezolva situatia
ioanblaga a scris:

Dar nici faptul ca angajatorul nu a intocmit formele de angajare prevazute de lege, nici dupa trei luni nu reprezinta incalcarea codului muncii. Aducand motive puerile, iar atunci cand nu am mai fost de acord cu asa ceva , mi s-a spus ca pot pleca in secunda doi

Ceea ce spuneti dvs reprezinta munca la negru ... fapta sanctionata de ITM atat in sarcina angajatorului, cat si in sarcina salariatului.

Depuneti totusi o sesizare la ITM , dar promovati si o actiune in instanta impotriva acestui angajator.

Daca aveati probleme la fosta firma puteti crede ca fosta firma v-a dat intins o plasa cu ajutorul celeilalte firme ca sa scape de dvs, si le puteti face plangere penala pentru inselaciune firmei care v-a inselat. Ar trebui sa aveti ceva la mana cum ar fi promisiunea de angajare unde e mentionat salariul care ar fi trebuit sa-l aveti si altele. Este vorba de inselaciune chiar daca doar actuala firma trage foloasele pentru care va constrange cu un salariu mai mic decat ati convenit inainte sa plecati de la fosta firma
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata cu un patron fugit din tara daridannah daridannah buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile ... (vezi toată discuția)
Creare lista cu angajatori neseriosi in functie de judet streck streck Buna ziua, Am urmatoarea problema: Am lucrat pentru o firma multinationala intr-un alt oras decat in cel in care locuiesc si dupa o perioada am primi o ... (vezi toată discuția)
Pierd sau nu pierd? sorina72 sorina72 am incheiat o PROMISIUNE DE VINZARE-CUMPARARE prin notariat a unui imobil ipotecat la banca.M-am angajat sa platesc suma de 24 130 eu.care se afla in derulare ... (vezi toată discuția)