avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierd sau nu pierd?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierd sau nu pierd?

am incheiat o PROMISIUNE DE VINZARE-CUMPARARE prin notariat a unui imobil ipotecat la banca.M-am angajat sa platesc suma de 24 130 eu.care se afla in derulare in sarcina promitentilor-vinzatori,printr-o imputernicire.Aparte am platit suma de 2000e .De un an fac transfer lunar in contul vinzatorului suma de 200e din care banca isi retrage 180e,ce reprezinta rata lunara.Inainte de incheierea contractului vinzatorul m-a intrebat in cit timp pot plati suma respectiva,raspunzindu-mi la nedumerirea mea ca e doar o formalitate.Eu am aproximat circa 5 ani.Ajunsi in fata notarului,vinzatorul a cerut specificarea in contract acelor 5 ani de angajament,adaugand ca naindeplinindu-se acest termen isi poate redobindi proprietatea fara a ma despagubi pierzind toate sumele achitate.Datorita faptului ca m-ia fost recomandat ca fiind o persoana onorabila,cu familie,am mers pe incredere si nu am acordat suficienta atentie anumitor detalii din contract.(totul e facut in avantajul vinzatorului)Afirm ca la data incheierii contractului in imobil existau chiriasi cu restante la curent ,gaz,apa,motiv pt.care proprietarul imobilului mi-a cerut sa-i las in continuare in imobil,sa-si poata recupera restantele de la ei.Chiriesii in cauza ne-au promis la ambele parti ca vor plati restantele.Din pacate aceste restante nu au fost platite,si au fost actionate in instanta pe numele vinzatorului.Fapt care nu mi-a fost adus la cunostinta .Dupa 6 luni am cerut informatii la apa,gaz,curent si spre uimirea mea nu s-a platit nimic din restantele in cauza.ingijorata l-am sunat pe proprietar(care in urma incheierii contractului a plecat in strainatate )cerindui explicatii,la care dinsul refuza sa-si asume raspunderea,incercind sa ma faca responsabila de neplata restantelor.Am ramas socata,si am ajuns la concluzia ca mi-a intins o capcana de la bun inceput ,profitind de faptul ca nu aveam cunostinta de riscurile care sint aceste formalitati.EXISTA O LEGE CARE SA MA AJUTE IN ACEASTA SITUATIE?sau CUM POT SA RENUNT LA PROMISIUNEA FARA SA PIERD TOT CE AM PLATIT PINA IN PREZENT? SINT DISPERATA SI NEAJUTORATA. VA ROG AJUTATI-MA! VA MULTUMESC.
Cred ca sunttei victima unei inselaciuni, formulati o plangere la politie pentru recuperarea banilor sau in judecata civila . Mergeti cu contractul la un cabinet de avocat pentru a gasi solutia cea mai buna. Trebuia sa intrati imediat in posesia apartamentului , altfel nu vi va recunoaste dreptuil de proprietate . Se poate si prin hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare cumparare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)
Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Vrem să dăm un judecată un membru al asociației și probabil vom câștiga procesul. cum putem recupera restanțele dacă oficial acesta nu are niciun venit? prettydaniola prettydaniola Vrem sa dam un judecata un restantier si probabil ca asoc va castiga procesul. Cum putem recupera restantele de la un proprietar care oficial nu are niciun ... (vezi toată discuția)