avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cerere catre judecatorie pentru executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

cerere catre judecatorie pentru executare silita

Buna ziua, as dori sa stiu unde as putea gasi un model de cerere catre judecatorie pentru a investi(sau asa ceva) cu formula de executare...multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
caragea_suzana, utilizator
Cel mai recent răspuns: caragea_suzana , utilizator 01:08, 14 Septembrie 2011
Mergeti la executorul judecatoresc si el va depune cererea de investire cu formula executorie.
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ………………, domiciliat(a) in ………………….
In temeiul art. 374 – art. 376 C. proc. civ., depun copie legalizata a sentintei civile (sau deciziei civile) nr. ………., din …………, pronuntata de …………., in dosarul nr. …………. ramasa definitiva (si irevocabila) si rog sa dispuneti
INVESTIREA SA CU FORMULA EXECUTORIE
prevazute de art. 269 C. proc. civ., pentru ca sa pot cere executarea sa.

Data depunerii
…………….
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………
acesta este modelul de cerere cu care ma duc la tribunal sa o depun?trebuie sa dau detalii despre ce anume trebuie executat?Ca sa ma fac inteleasa , am vandut marfa unei firme mari , iar aceasta firma MARE a emis bilete la ordin fara acoperire si au fost refuzate de banca.Inca firma nu este in insolventa insa posibil sa ajunga,aceasta avand multe procese asemanatoare pe rol .
Potrivit art. 372 Cod proc. civ . " executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu".
Hotararea judecatoreasca se executa numai daca este investita cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin.1 Cod proc. civ., afara de alte hotarari sau inscrisuri prevazute de lege care se executa fara formula executorie.
Asadar, dvs. trebuie sa va adresati primei instante cu cererea de investire cu formula executorie dupa care mergeti din nou la executor cu hotararea investita cu formula executorie si cu cererea de executare silita.
Aveti grija si la redactarea cererii de executare silita!
Am inteles...multumesc tare mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemplu cerere catalina25 catalina25 Va rog sa imi trimiteti si mie un model pt o cerere depusa la Tribunal sa imi investeasca cu formula executorie o solutie data ,sa o duc la un executor sa ... (vezi toată discuția)
solutie in executare dansorin dansorin buna ziua,ce trebuie sa fac sa pun in aplicare o solutie definitiva,am luat timbre,am platit taxa financiara,am inteles ca trebuie sa fac doua cereri sa le ... (vezi toată discuția)
Formular cerere de investire? andral andral Am avut un proces pt. somatie de plata. Eu,in calitate de creditor am castigat.Pe data de 26 iulie 2011 debitorul a semnat ca a primit hotararea si pana astazi ... (vezi toată discuția)