Ce sancțiuni se pot aplica unei persoane ce se legitimează (în mod voit) ,în fața organelor abilitate, cu un act de identitate nul( există deja un alt act de identitate eliberat ulterior declarării pierderii)?
atunci când documentul a fost declarat pierdut a dat o declarație autentică în fața unui notar public pe propria răspundere cu privire la priederea documentului. dacă are documentul și a declarat fals, aceasta este o infracțiune penală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, și se pedepsește cu închisoare.
Declararea pierderii s-a făcut la SPCLEP-ul unde a solicitat eliberarea unui nou act de identitate, care s-a și produs pe acest motiv ,,Pierdut CI”, iar în fața organelor de poliție s-a legitimat cu cel declarat pierdut.În urma verificărilor făcute de către agentul de poliție prin stație, s-a constatat că exista un alt act de identitate eliberat ulterior celui prezentat. Atunci cetățeanul legitimat își aduce aminte brusc că îl are și pe cel valabil asupra lui, și-l prezintă agentului de poliție...Binențeles că individul are și puțină cultură juridică și declară că l-a găsit pe cel pierdut cu doar 4-5 ore (nu mai mult de 48 ore) în urmă și nu a avut timp să-l predea la SPCLEP...Cum nu se poate proba că urmărește un viciu de procedură în completarea procesului-verbal de constatare a contavenției ce sancțiuni îi pot fi aplicate doar pentru că s-a legitimat cu un act nul?
Dreptul de legitimare
ceapaev
Cine are dreptul in tara asta sa legitimeze un cetatean, si in baza carei legi ?
Pe strada, intr-un oras de frontiera, in transportul in comun.De exemplu un ... (vezi toată discuția)