avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pastrare carte de identitate veche dupa schimbarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pastrare carte de identitate veche dupa schimbarea numelui

am si eu o curiozitate este normal k dupa casatorie sa mai pastrezi si documentele anterioare adica ca femeie te casatoresti iti schimbi numele dupa viitorul sot,dar buletinul de identitate de fata refuzi sa il prezinti la politie este posibil asa ceva??

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:22, 2 Mai 2013
Adica sa aiba doua buletine ?Da.. unul ca amintire si altul cu numele dobandit la casatorie.
Nu se poate sa refuze, numai daca il declara pierdut pe cel vechi, il poate pastra . Bineinteles ca va fi declarat nul, nu se poate legitima cu el.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Detinerea de catre un cetatean concomitent a mai multor documente de identitate eliberate de aceiasi autoritate constituie contraventie
aha si totusi daca il are de ce nu l-a predat nu asa se face??? nu a fost declarat pierdut

Trebuia predat. Cred ca mai bine o intrebati pe ea cum a facut, v-ar satisface mai repede curiozitatea decat am face-o noi, luand-o pe ghicite.
Este in primul rand o greseala a ofiterului de stare civila care la casatorie era obligat prin lege sa anuleze cartea de identitate a persoanei respective si sa-i puna in vedere faptul ca are la dispozitie 15 zile sa-si solicite un nou act de indentitate pe noul nume. Acum ca persoana este inca in posesia vechiului document si are si unul eliberat pe noul nume ne demonstraza clar ca la dobandirea cartii noi pe cea veche a declarat-o ca fiind pierduta, ceea ce inseamna ca cea veche e nula de drept. Daca persoana in cauza utilizeaza cartea veche in diferite scopuri este treaba ei raspunde pentru fals in acte si uz de fals.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in italia nu poate fi inregistrat in romania din cauza numelui diferit SPIRIDON Florina claudia SPIRIDON Florina claudia Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin ... (vezi toată discuția)
Dobandire imobil pe numele de fata ContSters288491 ContSters288491 Daca o persoana care este casatorita in strainatate,in tara nu figureaza ca este casatorita,poate sa-si cumpere o casa,doar pe numele de fata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararilor judecatoresti Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . am si eu urmatoarea speta : doi cetateni romani divorteaza . ea are resedinta in austria si mandateaza un avocat sa o reprezinte ( in 1997 ) . ... (vezi toată discuția)