sal.am si eu o nelamurire !!
prietena mea are 20 ani si d kteva saptamani bune este plecata in italia la mama ei !! ea vrea sa vn in tara sa faca facultatea,dar mama ei nu e de acord sa plece d acolo pt k vine la mine,ne e d acord sa fac fac si sa fim impreuna,oprindui buletinu si carnetul d sofer!! ea vrea sa vn la mn!!!as vrea sa stiu si eu ce poate sa se intample intrun asemenea caz,in cazul in kre maicasa o sa anunte politia !! si ce putem face ca sa nu avem probleme !!
Prietena dvs. este majora, asa ca are dreptul sa decida singura pentru sine. Parintii decid pentru copii, din punct de vedere legal, doar pana la majoratul acestora.
Asadar, nu are ce sa vi se intample daca mama prietenei anunta politia.
Sa o convingeti pe mama fetei ca relatia voastra este una serioasa. In rest, prietena dvs. avand 20 de ani - deci fiind majora - nu puteti avea nicio problema.
Nu vad ce ar putea sa anunte mama la politie.
Ne-ati spus tot? :)
Prietena dvs. este majora si prin urmare, poate lua decizii fara a avea acordul mamei sale, in legatura cu propria sa viata.Singurul impediment major pentru prietena dvs. ar fi, banuiesc (dvs. cunoasteti mai bine situatia), sustinerea financiara din partea mamei.
Nu-mi imaginez insa ce legatura ar avea o astfel de decizie...cu anuntatul politiei...iar in privinta actelor de identitate, ce sa zic, prietena dvs. le poate declara pierdute si ar putea sa-si faca altele insa...daca nu este independenta financiar, tot la ajutorul ("conditionat") al mamei ajunge.
Din punct de vedere juridic, intentia mamei prietenei nu implica nicio consecinta negativa, din moment ce varsta pe care o are prietena reprezinta in drept capacitatea deplina de exercitiu. In concluzie, neavand la baza un motiv temeinic pentru o plangere, sunteti pe deplin sub protectia legii.
multumesc tuturor pt raspunsuri !!! ares nu am cum sa o conving pe mama fetei pt ca maicasa are o conceptie proasta despre mine din spusele unui frate deal mamei prietenei mele !!!:( ma imbarligat foarte mult la maicasa si mie putin frik sa nu se intample ceva mai rau pt ca eu snt condamnat cu suspendare:(