avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa de vinzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa de vinzare

Buna ziua.am o prietena care are o sora .tatal lor a murit.mama lor traia acum citeva luni.au facut succesiunea in momentul cind mama lor traia casa impartindu se o jumate mamei si cite un sfert fetelor.acum si mama a decedat.sora mai mare nu mai vrea sa faca nici un act de succesiune vrind casa doar pt ea.a spus ca a reusit sa o convi ga pe maicasa cind traia sa ii dea si partea ei de casa.daca e asa acum are trei sferturi din casa.a spus ca o sa investeasca bani multi in casa sa nu mai fie nevoita sa ii dea surorii partea ei.poate face asta?multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 09:50, 31 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă sora ”nu mai vrea să facă niciun act de succesiune”, nu înseamnă că succesiunea nu se poate face, doar că trebuie să apeleze la instanța de judecată pentru partaj succesoral.
indiferent de investiții, cota prietenei Dvs. rămâne acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vali29 vali29 suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare intre fosti soti marcelutza marcelutza Buna seara, As vrea un sfat: am mai postat cazul prietenei mele care a divortat de sot,dar avea contract de intretinere pt. mama ei(de cind erau ... (vezi toată discuția)
Concubina parasind domiciliul impreuna cu cei 2 copii cyberxxl2004 cyberxxl2004 buna ziua,am si eu 1 poveste foarte delicata si in mare parte nu prea stiu ce sa fac?cam asa incepe.Concubina mea cu care stau impreuna de aproape 11 ani a ... (vezi toată discuția)