avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare intre fosti soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare intre fosti soti

Buna seara,
As vrea un sfat: am mai postat cazul prietenei mele care a divortat de sot,dar avea contract de intretinere pt. mama ei(de cind erau casatoriti).Acum mama ei a cerut rezilierea contractului.Procesul este pe rol,inca nu s-a pronuntat sentinta.
Fostul sot ii cere prietenei mele sa-i dea o suma de bani,dupa care el este de acord sa mearga impreuna la notar si sa faca contract de vinzare cumparare prin care ii vinde ei jumatatea lui de casa.Se poate face asa ceva tinind cont ca este un proces pe rol in care o parte din casa iar revenii mamei ei daca contractul de intretinere se reziliaza?(mentionez ca acest contract este facut de cind traia si tatal prieteni mele,care acum este decedat) El(fostul sot) a dat o declaratie avocatului sau in care spune ca este deacord cu rezilierea contractului de intretinere,dar ea nu stie daca s-a anexat sau nu la dosar acea declaratie.Urmatorul termen in proces este saptamina viitoare. Astept un raspuns avizat cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: marcelutza , utilizator 15:37, 14 Iulie 2013
Chiar nu stie nimeni daca acest "tirg" propus in al 12-lea ceas de ex sotul prietenei mele ,este bine de acceptat de aceasta?(Eu inclin sa cred ca este un tertip al lui prin care sa-i ia ceva bani si dupa aia sa nu mai plece din casa decit dupa proces de evacuare!!#-o)
In postarea anterioara nu era vorba de asta ci de un proces de partaj intre cei doi,deschis inainte de terminarea procesului de reziliere a contractului de intretinere.Am primit raspuns ca e bine sa astepte terminarea procesului si numai dupa aia sa inceapa procesul de partaj.
Astept cu speranta ca cineva ne va da un sfat bun,ca ea vrea sa se termine cu umblatul pe la tribunal dar vrea si sa nu fie trasa pe sfoara.Multumesc
Daca e proces pe rol si sotul e de acord cu rezolutiunea, pt ce sa-i mai plateasca sulta ?
Oricum, n-ar fi vb de o vanzare, ci despre partaj.
treaba s ar rezolva mai simplu daca cei doi ar face un partaj amiabil la notar in care sotul i ar ceda contra unei sulte 1/2 din casa si fosta sotie cu acordul mamei, creditorul obligatiei de intretinere, ar preua si obligatia de intretinere integral. Asta inseamna sa se renunte la procesul care se afla pe rol si sa se aduca nortarului certificat de grefa in acest sens.
renuntarea la judecata e solutia si apoi aditional la intretinere si abia apoi partajul
nu mai zic de succesiunea tatalui..ceea ce inseamna ca 'deja' parte din drept a fost dobandit de intretinator ( adica cota mortului)
:)
Contractul de întreținere este translativ de proprietate , deci nu mai este vorba de dezbatere succesiune tata pentru acest imobil. Obligația de întreținere pentru partea tatălui s a stins prin decesul acestuia.
Pentru ce aditional la întreținere?! Se face partaj direct....

Alte discuții în legătură

Suspendarea procesului de partaj? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Sunt in proces de partaj de peste 2 ani. La termenul trecut, fostul sot a spus ca ar trebui fie sa ii dau lui o suma pt. ca sa renunte la cota ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere urmata de partaj al fostilor soti intretinatori marcelutza marcelutza Buna Ziua, As avea nevoie de sfatul cuiva avizat in urmatoarea speta: Prietena mea cu sotul ei au avut contract de intretinere cu parintii ei,de acum 30 ... (vezi toată discuția)