avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... admisibilitate actiune pentru daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

admisibilitate actiune pentru daune morale

Am urmatoarea speta: actiune civila promovata la instanta penala - ucidere din culpa - daune materiale si daune morale, fond si recurs. Partile civile nu sunt multumite de cuantumul daunelor morale. Gasesc vreun temei in baza caruia sa introducem actiune pentru aceste daune in fata instantei civile???
Cel mai recent răspuns: anylad , utilizator 19:56, 13 Septembrie 2011
Art.20 alin.3 C.p.p. se refera la daunele nascute dupa pronuntarea hotararii penale de prima instanta.
Daca puteti invoca asemenea daune, actiunea civila separata este admisibila.
Daca nu si este vorba de aceleasi daune morale solicitate in procesul penal pe latura civila, dar care nu au fost acordate de instanta penala la cuantumul solicitat, atunci exista autoritate de lucru judecat.
sunt aceleasi daune ... :(
va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
anylad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila-plata drepturilor salariale campionul2001 campionul2001 \\\'\\\'Prin cererea ....cheama in judecata pe parata ...solicitand obligarea acesteia la plata drepturilor banesti cuvenite pentru zilele lucrate si plata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dana_ludmila dana_ludmila Obiectul dosarului - drepturi banesti (litigiu de munca). La instanta de fond am pierdut. Am castigat in recurs si am solicitat si cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Accident auto la instanta de fond, victima unui accident auto a obtinut despagubiri morale,plata cheltuielilor de judecata,iar inculpatul a fost condamnat si la 6 luni de ... (vezi toată discuția)