avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate privata

Am angajat pe cineva sa imi construiasca o casa, si i-am dat jumatate din suma de bani la care ne-am inteles si acum imi cere din nou bani, eu nu am vrut sa ii mai dau nici un ban pt ca el nu si-a respectat datele stabilite in contract, acum a venit sa isi ia sculele, iar eu nu vreau sa i le mai dau. Pot invoca incalcarea dreptului de proprietate? Deoarece el merge cand nu este nimeni sa isi ridice sculele.

Astept un raspuns. MULTUMESC
o casa trainica nu se face la repezeala ,sant anumiti lianti care trebuie sa se intareasca inainte de a trece la etapa urmatoare
juridic vorbind tu poti sa l actionezi in justitie pentru nerespectarea contractului [termenul]si violare de domiciliu dar si el poate sa te acuze de furt[sculele]si nerespectarea contractului[nu i-ai dat toti bani]
e mult de umblat asa ca mai bine cadeti la un acord
Nu poate intra pe o proprietate privata sa-si ia sculele dar nici dvs. nu aveti nici un drept sa le retineti.
nu pot sa fiu acuzata de furt deoarece toate sculele sunt luate din banii care eu i-am dat, iar partea cu banii eu mi-am respectat intelegerea.Toti banii se achita la sfarsitul lucrarii asa scrie in contract.
nu, pt ca el este antreprenorul. si pt ca antrepriza nu-i reziliata. ati putea invoca un drept de retentie asupra sculelor pana la plata/executarea obligatiilor sale
catalina81 a scris:

Aveti dreptate cand spune-ti ca nu pot sa ii opresc sculele, dar pt ce a facut pana acum nu fac toti banii si cum toate sculele care le are si le-a cumparat din banii pe care eu i-am dat mi se pare ca acele scule imi apartin.

In nici un caz nu va apartin acele scule chiar daca au fost cumparate din banii dumneavoastra... aveti cel mult un drept de retentie asupra lor, drept care nu se confunda cu dreptul de proprietate...
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa il reclam la politie pt violare de domiciliu?

De reclamat puteti reclama orice la politie (chiar si daca nu ati avea dreptate)... daca intra pe proprietatea dumneavoastra fara acordul dumneavoastra aveti si sanse de castig cu privire la violarea de domiciliu (depinde ce probe aveti).
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ContSters88252 ContSters88252 buna ziua Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)