Doamna, e alegerea dv., nimeni nu va poate impune ce actiuni sa intreprindeti... Sunt pareri si pareri...
Mie insa, ca avocat, mi s-ar parea deranjant ca un client al meu sa aiba situatia rezolvata in 3 ani... ca un an si ceva ar tine penalul, acesta tinand in loc civilul...
Si apoi pana se termina si civilul, definitiv, nici sculele nu mai inseamna mult pe piata, si inflatia devalorizeaza acei bani.
Cine stie daca va mai puteti construi cu banii acestia peste 3 ani.
Tocmai ca sa anulati actiunea timpului asupra banilor dv. si ca acestia sa-si pastreze macar puterea actuala de cumparare v-am spus si de daune...
In mod clar, e numai una dintre solutiile posibile, eu nu vad insa cum puteti obtine chestiunea cu violare de domiciliu... mai riscati si o plangere din partea lui pentru denunt calomnios, ii dati posibilitatea sa va ia el ceva bani in plus... :(
Ca a plecat cateva zile de pe santier, asta poate motiva oricum... Si poate arata destul de usor ca nu avea in intentie sa nu se intoarca sa termine lucrarea, dovada fiind chiar sculele lasate acolo...
Ca pe langa martori, el are si niste prezumtii care par a functiona in favoarea lui.
Nu am inteles ce anume pun intr-o postura neagra... Consider ca alta e varianta legala de a obtine mai repede si mai multi bani, atata tot. Destul de neagra mi se pare varianta aleasa pentru ca lasa loc de a va purta prin instante mult timp, in mai mult de un dosar si va poate face, eventual, sa pierdeti bani.
Daca nu obtineti o condamnare penala, asta il va ajuta si pe civil poate... :stunned:
Eu cred ca aveti multe de castigat, insa nu prin calea aceasta. E parerea mea de jurist.
Asta nu inseamna ca altii nu pot avea alte pareri, si mai bune si mai rele...
Astept ca unul dintre colegi sa imi arate un text legal care sa sustina dreptul de retentie in cazul de fata si care sa va scape astfel de o plangere penala de furt... Poate-mi schimb parerea.