buna seara,pentru a se constata suprafata reala a unui teren ce trebuie facut? cu alte cuvinte am proces pe rol de iesire din indiviziune pe o suprafata x, jumatate din suprafata reala.terenul a fost masurat in forma de L.acum doresc sa inscriu si restul de teren.ce trebuie sa fac? la aceasta diferenta de teren cine are drepturi?cei ce au avut pe suprafata x sau toti copiii defunctului chiar daca acestia au renuntat inscris la suprafata x?!
Nu se intelege cum descendentii defunctului au renuntat la suprafata x daca aceasta a fost in masa succesorala. Mostenirea se accepta "totul sau nimic", nu doar unele active da, iar altele, ba. A fost o renuntare in grup in favorem? Acest tip de renuntare implica intai o acceptare a succesiunii. Daca da, adica terenul a fost declarat in masa succesorala dar totusi terenul x nu apare in incheierea finala si in certificatul de mostenitor, se cere rectificarea certificatului de mostenitor, nu supliment, ptr ca nu e un activ acum descoperit, ci e o omisiune a notarului. De ce ati scris, eu asta am inteles. Poate detaliati sa ne dam seama mai bine de situatie.
nu ati citit tot...terenul a fost masurat in forma de L,asa ca se stia ca terenul are suprafata x metrii patrati.de pe harti se constata clar caci acel teren este al defunctului doar inscrierea a fost gresita.nu s-a masurat tot.acum ce trebuie facut pt restul de teren?o parte din copiii defunctului au renuntat in favoarea celor ce au ramas.adica din 5 frati au renuntat 3. cine are dreptul la restul de teren?toti 5 sau 2?
Deci, masa succesorala a fost constituita doar din acest teren, iar 3 dintre mostenitori au renuntat, devenind straini de succesiune. Cei 2 acceptanti vor beneficia de restul de teren.
si o alta intrebare legata de acest teren in plus....daca unul din mostenitori (dintre cei 2)a donat partea lui de mostenire din suprafata initiala se considera caci a donat si din surplusul de taren? cum credeti ca ar trebui inceput acest proces pentru a nu se da gres?astept citeva pareri,si cum ar trebui inceputa aceasta actiune.va multumesc