avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO

Buna seara ,
am depus plangere la CEDO in aprilie 2011 ,la doua saptamani am primit confirmarea de primire ,si de atunci nimic .La cat timp voi primi instiintarea ca plangerea a fost admisa ori respinsa ? In cazul ca plangerea este respinsa voi mai fi instiintata ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 14 Septembrie 2011
Cu siguranta vi se va comunica solutia curtii asupra plangerii dumneavoastra.
maryeta2000 a scris:

Buna seara ,
am depus plangere la CEDO in aprilie 2011 ,la doua saptamani am primit confirmarea de primire ,si de atunci nimic .La cat timp voi primi instiintarea ca plangerea a fost admisa ori respinsa ? In cazul ca plangerea este respinsa voi mai fi instiintata ?
Multumesc.

Va durata ceva vreme pana cand veti primi daca plangerea a fost admisa ori respinsa ... de regula, o plangere la CEDO se solutioneaza in cativa ani ...
Da, durata este destul de indelungata.
De principiu, cam intr-un an ati putea primi un raspuns cu privire la admisibilitate sau inadmisibilitate.
Se mai poate intampla sa fie mai multe plangeri care sa fie solutionate asemanator si sa se pronunte in aceeasi zi.Spre exemplu, daca exista o foarte mare asemanare cu privire la drepturile si libertatile fundamentale care se sustin ca au fost incalcate, drepturi si libertati fundamentale prevazute si garantate de Conventia Europeana, acestea vor fi analizate in acelasi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cedo-pensionar tudorioan tudorioan Un pensionar a fost vatamat in dreptul sau prin recalcularea pensiei! Conform art.180 alin.(2) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Cedo Maria_1980 Maria_1980 Se poate face plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive de la ICCJ, in urma unui proces penal, si daca da in cat timp s-ar solutiona? Multumesc! (vezi toată discuția)