Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti daca se poate la cateva intrebari. Acum doi ani tatal meu impreuna cu fratii lui au cazut de acord la impartirea unui teren. El si-a donat partea lui unei surori. Numai ca unul dintre mostenitorii legali a unui frate de-al tatalui meu nu a fost de acord cu aceasta intelegere si a cerut succesiunea. Pana sa iasa hotararea judecatoreasca tatal meu a decedat. vroiam sa va intreb daca eu cu sora mea suntem mostenitorii legali a partii rezultate in urma succesiunii si daca donatia facuta inaintea hotararii judecatoresti este nula. cum pot sa intru in posesia hotararii judecatoresti?
Daca toti fratii( inclusiv tatal Dvs) - au impartit de comun acord bunul ce l-au mostenit - totul este legal si corect. Ca tatal Dvs a donat susorii sale - este iarasi optiunea Dansului. Doar daca v-a atins rezerva succesorala atunci puteti solicita aducerea ma masa succesoara - a tatalui Dvs) a acelei donatii facute catre sora dansului.
Hotararea judecatoreasca o puteti solicita, printr-o cerere, Instantei.
Hotararea judecatoreasca nu a tinut cont de nici un act de donatie si totul s-a impartit asa cum ar fi trebuit deoarece niciunul dintre frati cu exceptia celui care a cerut succesiunea nu s-a prezentat in momentul cand au fost citati. deci mentionez ca tatal meu a decedat pana ca instanta sa elibereze hotararea judecatoreasca iar in aceasta hotarare el apare ca mostenitor. Binenteles ca s-a atins masa succesorala deoarece alte proprietati tatal meu nu mai avea.
Succesiune
Alina50
Buna seara,
Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)