avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate?

Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor asemenea apucaturi) si as dori sa stiu daca pot sustine examenul inalt centru universitar unde exista aceea disciplina cu un alt cadru didactic. In cazul ca nu se poate, cred ca voi renunta sa imi mai termin facultatea pana iese la pensie acest profesor.
:sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:32, 13 Septembrie 2011
Nu se poate sustine examenul decat in cadrul facultatii unde Dvs. ati fost inscris. Acordati mai mult timp studiului materiei de examen si cu siguranta veti reusi sa promovati. Abandonarea facultatii pentru un singur examen nu este o solutie. Cu trecerea timpului cunostintele acumulate la celelalte cursuri se mai pierd.:)
Am auzit ca se poate pe credite Bologna... e universitate de stat, iar eu am mai facut o facultate si mi s-au echivalat multe examene. de ce nu s-ar putea si sustinerea examenului in alta parte si echivalarea lui la universitatea unde sunt inscris?
Va redau mai jos un extras din Regulamentul privind activitatea profesionala a studentilor in cadrul Universitatii Bucuresti:

Examenele se susţin în faţa cadrului didactic care a predat disciplina respectivă, asistat - unde este cazul - de cadrul didactic care a condus seminariile sau lucrările practice sau de un alt cadru didactic de specialitate. Cataloagele vor fi semnate de ambele cadre didactice.


Intrebati la facultate, daca Dvs. sunteti convins ca se poate sustine examen intr-un alt centru universitar. Dansii sunt in masura sa va lamureasca daca accepta sau nu acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
nu se specifica nicaieri in acel regulament de echivalarea examenelor? spre exemplu daca cineva face cursuri universitare 3 ani la universitatea X (de stat) si din motive personale se transfera la alta universitate Y, disciplinele comune se echivaleaza automat! De ce ar fi altfel si cu un singur examen? Nu vi se pare aberant?
Acum nu mai aveti ce face. Insa daca situatia se repeta si in sesiunea de iarna veti ''pica'' din nou examenul, aveti posibilitatea sa faceti contestatie.

Cautati / cereti regulamentul privind examinarea şi notarea studenţilor de la universitatea / facultatea unde studiati si vedeti ce scrie acolo referitor la contestatii, care este termenul lor de depunere (24 sau 48 de ore de la aflarea rezultatului).

Iar apoi faceti o cerere catre decanul facultatii prin care cereti constituirea unei comisii de reexaminare, intrucat va considerati nedreptatit de notare.

Partea proasta poate fi ca din comisie in principiu trebuie sa faca parte si profesorul examinator, insa daca sunteti sigur pe cunostintele dvs. nu se poate sa nu promovati.

:luck:

PS: transferul este una, pleci cu tot cu credite, iesi din baza de date a unei facultati si intri in baza de date a alteia.
Examenele sunt altceva; aberant mi s-ar parea sa fii student la facultatea X si sa iti poti sustine examenele la facultatea Y... in baza a ce ar primi la examen un profesor de la Y pe studentul de la X ? Unde ar pune nota si in ce baza ar recunoaste-o facultatea X? etc.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un student sa-si valorifice creditele obtinute daca nu a terminat facultatea gev gev Buna ziua, Sper ca am incadrat in categoria corecta. Ma interesez pentru o cunostinta care nu reuseste sa termine facultatea din cauza a 2 examene pe care nu ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
Ce presupune masterul,cum se desfasoara sbdcl sbdcl masterul cum se desfasoara?cum se tin cursurile ,de cate ori ,cum se dau examenele referatele,disertatia ce resupune?cu ce ne ajuta masterul? se poate prelungi ... (vezi toată discuția)