avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cum poate un student sa-si valorifice creditele ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cum poate un student sa-si valorifice creditele obtinute daca nu a terminat facultatea

Buna ziua,
Sper ca am incadrat in categoria corecta.
Ma interesez pentru o cunostinta care nu reuseste sa termine facultatea din cauza a 2 examene pe care nu le poate lua ( se pare ca sunt niste profesorii asa mai .... sau nu !). Se poate muta la alta facultate sa dea aceste examene ? Daca ia examenele la aceasta noua facultate le poate echivala la vechea facultate ? Exista o lege clara sau totul e la mana rectorilor si decanilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 15:52, 3 Februarie 2013
1) exista Carta Universitatii/Universitară a respectivei Unităti de învătământ superior ; Regulamentul studentilor pe anii/anul (aici veti găsii aproape TOATE informatiile necesare) ; Sistemul European de Credite Transferabile ECTS (atentie la acestea) ;
2) se poate un transfer (a se vedea atât Reg. Studentului de unde se transfera cât MAI ALES cel unde se transferă : sunt diferente semnificative, unii recunosc anumite discipline cu examenele luate, altii NU au acele discipline deci trebuie să se conformeze dispozitiilor din Reg. St) cu aprobarea Rectorilor (Presedinti la unele) celor 2 institutii ;

[Editat - va rog sa tineti cont de formatul forumului si sa nu mai faceti afirmatii de genul celor editate, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)
Abuz profesor universitar Mari.Maria2009 Mari.Maria2009 Sunt studenta la o facultate de stat, unde exista o doamna profesoara care considera ca, picand cat de multi studenti, isi dovedeste calitatile profesionale. ... (vezi toată discuția)