avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz profesor universitar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz profesor universitar

Sunt studenta la o facultate de stat, unde exista o doamna profesoara care considera ca, picand cat de multi studenti, isi dovedeste calitatile profesionale. Problema este ca examenul la materia respectivei se da numai oral - pentru a nu putea fi contestat, si indiferent de ceea ce stie studentul, acesta este picat in functie de dispozitia profesoarei. Mai mult, data pentru restanta a fost stabilita in afara perioadei de restante (in luna august), doamna a ajuns cu 2 ore mai tarziu decat ora anuntata la afisier, a anuntat ca va asculta un numar de studenti "in limita timpului disponibil", a acceptat doar 5 studenti - pe care i-a picat, iar de restul n-a mai avut timp, stabilind o alta data de restante, data la care dansa nu s-a prezentat. Mergand la seful de catedra, acesta a dat din umeri, lasandu-ma pe holurile facultatii umilita si fara raspuns (de acest examen depinde ca eu sa iau bursa privata). As vrea sa intreb unde sa ma adresez, sub ce forma, pentru ca :
- acest examen sa se dea sub forma scrisa, pentru a putea contesta rezultatul
- schimbarea profesorului cu care sa-mi dau restanta (va dati seama ca fara a iesi in evidenta am fost picata, dar dupa ce voi intreprinde ceva....)
Va multumesc.
PS Profesoara respectiva isi desfasoara activitatea la Universitatea Galati
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:03, 18 Septembrie 2009
Adresati-va decanului facultatii. Expuneti-i situatia, si cereti un alt profesor sa va examineze, deoarece o banuiti pe doamna de impartialitate, de dezinteres, etc. Daca nu rezolvati nimic, adresati-va si rectorului, si ma gandesc ca daca veti face o petitie mai multi studenti nemultumiti de siotuatie, se va lua mai repede in considerare, sau cel putin veti trage un semnal de alarma.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Si pentru ca interventia dvs. sa aiba si sanse de reusita este necesar ca aceasta sesizare sa fie facuta de cel putin 2-3 studenti, fie de toata grupa, fie de mai multe grupe.
Daca studentii vor fi solidari, si vor actiona in acest sens, s-ar putea schimba "atitudinea" respectivei profesoare, in caz contrar, decanatul facultatii dvs. nu va lua nici o masura in sensul celor dorite de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examene restanta... simpleway simpleway Sunt studenta in anul 1 la Litere. Am o profa, care incearca nervii tuturor studentilor care trec pe mana ei. Am dat la ea a 3-a restanta si am picat-o. Oare ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate un student sa-si valorifice creditele obtinute daca nu a terminat facultatea gev gev Buna ziua, Sper ca am incadrat in categoria corecta. Ma interesez pentru o cunostinta care nu reuseste sa termine facultatea din cauza a 2 examene pe care nu ... (vezi toată discuția)