avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Examene restanta...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Examene restanta...

Sunt studenta in anul 1 la Litere. Am o profa, care incearca nervii tuturor studentilor care trec pe mana ei. Am dat la ea a 3-a restanta si am picat-o. Oare sunt chiar atat de incapabila? Nu. Problema e alta. Sunt studenti din anul 3 care dupa nenumarate incercari nu reusesc sa ieie examenul. Sunt si care iau examenul, da foarte rar. Intrebarea mea e urmatoarea: exista vreo sansa sa-i facem comisie si sa se rezolve ceva..sau ca intotdeauna toti o sa dea din umeri si o sa zica "vom analiza situatia" si cu asta basta. Si sa mai si raman fara licenta... P.S. Profa are o biografie foarte bogata, si este membra in nu stiu cate asociatii. Deci nu e tanara si e pusa bine pe picioare.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 11:52, 15 Septembrie 2011
simpleway a scris:

Sunt studenta in anul 1 la Litere. Sunt studenti din anul 3 care dupa nenumarate incercari nu reusesc sa ieie examenul. Sunt si care iau examenul, da foarte rar.


Sau..poate..asta sa fie explicatia restantelor?
Puteti sa va organizati si sa solicitati printr-o adresa catre Rectorat sa sustineti examenul cu un alt profesor. Oricum nu este o problema cu valente juridice. Aveti in vedere regulamentul de organizare interioara a universitatii si solicitati audienta la decan, rector..
Oricum nu scrie in niciun regulament ca toti studentii trebuie sa termine facultatea. Ori problema semnalata de mine la inceputul postului imi pare mai mult decat elocventa in acest sens.
Poate are motive serioase si intemeiate d-na profesoara . Spor la invatat.
Se poate face contestatie in scris la decanul facultatii sau chiar la rectorul universitatii, iar cu cat o semnati mai multi cu atat este mai bine – sansele sa fie constituita o comisie de reexaminare cresc considerabil (spun asta pentru ca acea cerere poate sau sa fie aprobata).

Cauta / cere regulamentul privind examinarea şi notarea studenţilor de la universitate / facultate si vezi ce scrie acolo referitor la contestatii si care este termenul lor de depunere (24 sau 48 de ore de la aflarea rezultatului examenului). Acolo trebuie sa scrie si despre comisia de reexaminare si daca dn ea face parte sau nu si profesorul examinator ale carui note le contestati.

Totul intr-adevar depinde de nivelul vostru de pregatire.

PS: putin cam aspre, doamnelor...
Fac si tu un club secret in facebook sa string firmele, si mai multe datele despre profesoara in cauza, urmarind sfaturi bune ale Ares.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz profesor universitar Mari.Maria2009 Mari.Maria2009 Sunt studenta la o facultate de stat, unde exista o doamna profesoara care considera ca, picand cat de multi studenti, isi dovedeste calitatile profesionale. ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu facultatea ContSters67739 ContSters67739 Buna seara ma numesc Ben Rachid Mohamed Kais si sunt student tunisian la facultate de farmacie la UMF Cluj anul 4. In urma sesiunilor am ramas restant la 4 ... (vezi toată discuția)