avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme cu facultatea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme cu facultatea

Buna seara ma numesc Ben Rachid Mohamed Kais si sunt student tunisian la facultate de farmacie la UMF Cluj anul 4. In urma sesiunilor am ramas restant la 4 materii, in regulamentul facultatii spune ca trebuie sa am 15 credite ca sa reusesc iar eu, am 21 credite. Tin sa mentionez ca intr-o situatie asemenatoare mai sunt inca 15 colegi tunisieni din acelasi an cu mine din totalul de 56 de tunisieni. Am mers si am vorbit toti cu decanul facultatii ca sa organizeze o extrasesiune, am depus chiar o cerere colectiva care ne a fost refuzata. In urma acestui refuz am cautat pe internet regulamentul de evaluare si examinare a studentilor care spune ca intr-un an universitar un student poate da un examen la o materie de 3 ori si ca in programarea examenelor profesorul trebuie sa se consulte cu studentii. La o materie eu nu m am prezentat decat de 2 ori pentru ca in sesiuna de toamna 1 au programat in acelasi timp 2 examene si nu am putut intra decat la unul,iar in sesiunea toamna 2,la prima data programata la fel am intrat la alt examen si la a doua data nu m -a lasat sa intru deoarece a zis ca nu se poate sa intru pt ca nu e pt restantierii de anul 4,3,2, e doar pt studentii de anul 1.Am depus o cerere invocand Regulamentul si specificand motivele mai sus mentionate,care mi a fost refuzata fara a mi se da o explicatie.Astazi am fost la rectorul facultatii si am discutat cu dansul,i-am explicat situatia si i-am spus ca imi trebuie doar o materie sa reusesc,si sa faca cumva sa mi aprobe cererea deoarece e dreptul meu,dar a spus ca nu intra in atributiile lui sa ma duc la celalalt rector,am mers si acolo si de acolo m-a trimis la prorector,iar de la prorector la decan,si in final nu am rezolvat nimic.Va rog frumos sa mi spuneti ce as putea face intr o asemenea situatie,deoarece ar fi pacat ca pt o materie sa repet anul si mai ales ca si am dreptate.Va multumesc si astept un raspuns urgent,deoarece sunt intr o situatie disperata,avand in vedere ca sunt si strain aiki.
Cel mai recent răspuns: ContSters67739 , utilizator 12:20, 7 Octombrie 2009
dvs sunteti intr-o cursa contracronometru, daca rectorul nu este de acord nu mai aveti ce face din pacate. ca sa faceti plangere la ministerul invatamantului sau la inspectorat dureaza foarte mult solutionarea intr-un timp util ptr dvs.

cu respect
totusi dupa asta ce pot face?chiar dc nu mai sunt in termenul in care tb sa ma incadrez?pt ca eu am dovada cererea cu nr de inregistrare si Regulamentul care ma sustine;stiti cumva dc exista un sediu al Ministerului Educatiei la Cluj?la inspectorat am fost si au zis ca nu e de competenta lor,ca ei reprezinta doar Invatamantul Preuniversitar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examene restanta... simpleway simpleway Sunt studenta in anul 1 la Litere. Am o profa, care incearca nervii tuturor studentilor care trec pe mana ei. Am dat la ea a 3-a restanta si am picat-o. Oare ... (vezi toată discuția)
In proces cu facultatea GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU DACA POT SA DAU FACULTATEA IN JUDECATA. ROG URGENT RASPUNS.:stunned: IN ANUL 2000, PENTRU CA IMI DOREAM FOARTE MULT SA STUDIEZ PSIHOLOGIA, AM ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)