am o fetita care a facut 2 ani sambata 10.09.2011 si asteptam sa se nasca a doua fetita. De la Directia Muncii mi s-a spus ca trebuie sa lucrez o zi si apoi sa imi iau concediu medical. La munca m-au reincadrat cu data de 12.09 deoarece 11 era duminica si nu se lucra, dar eu concediul medical l-am luat tot cu data de 12.09 si deci nu mai apare ziua lucrata. mai primesc indemnizatie pentru al doilea copil??? va rog sa imi raspundeti urgent. va multumesc.
1. Veti primi indemnizatie pentru CCC1 inclusiv pe data de 10.09.2011.
2.- Faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, cu data de 11.09.2011 (chiar daca pica intr-o zi de duminica).
- Daca decizia de reluare a activitatii a fost facuta cu 12.09.2011 si a fost inregistrata in Revisal atunci poate fi lasata asa. Nu va afecteaza la CCC2.
3. Nu trebuie neaparat sa lucrati o zi ci sa va fie incetata suspendarea CIM.
4. Nu mai schimbati data certificatului medical (cred ca este vorba de concediul de maternitate = 126 de zile), este bun asa cum a fost eliberat.
5. Perioada de concediu medical (inclusiv de maternitate) si de CCC1 sunt perioade asimilate celor de obtinere de venituri salariale si vor fi luate in calcul pentru indemnizatia pentru CCC2.