avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general returul produselor alimentare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

returul produselor alimentare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati: ce spune legislatia cu privire la returul produselor alimentare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:41, 3 Octombrie 2011
Puteti da mai multe detalii , va rog ? Daca trebuie sa le returnati la furnizor , cereti factura de minus pe valoarea returnata .
Problema sta in felul urmator: am vandut pe bon fiscal niste produse alimentare si clientul a venit cu ele inapoi. Are dreptul sa le schimbe sau sa isi primeasca banii inapoi? Ce spune legislatia in aceasta privinta?

Multumesc!
Produsele alimentare nu se pot primi niciodata inapoi , nu sunteti obligat sa le primiti , daca o faceti este pierderea dumneavoastra si umblatura multa sa stornati bonul fiscal . Am detinut 12 ani o societate comerciala pana la divort , asa ca stiu ce va spun ... nu sunteti obligat sa le schimbati ,iar pentru viitor chiar puneti un afis in magazinul dumeavoastra " Marfa vanduta nu se mai primeste inapoi !!! "
De aceeasi parere sunt si eu, dar nu stiu daca exista si o baza legala, de aceea intrebam daca stie cineva care este aceasta baza legala.

Multumesc!
Conform HG 984/2005, art. 6.lit b) punctul 8, returnarea produselor alimentare, indiferent de starea lor de calitate si siguranta, de catre agentii economici care valorifica aceste produse furnizorilor sau producatorilor - constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 24.000 lei la 50.000 lei.

Este tot ceea ce am gasit privitor la acest subiect.

In cazul in care vina va apartine, adica ati comercializat produse expirate sau necorespunzatoare din punct de vedere calitativ, pentru a evita o reclamatie la OPC, faceti returul marfurilor si formati o comisie care sa constate acest fapt. Apoi procedati la distrugerea marfurilor respective, pentru ca pe baza procesului verbal sa puteti scade gestiunea.

Alte discuții în legătură

Retur produse alimentare ginnyy ginnyy Potrivit HG 984/2005: Art. 6.lit b) punctul 8, returnarea produselor alimentare, indiferent de starea lor de calitate şi siguranţă, de către agenţii ... (vezi toată discuția)
Hg nr.984 din 25 august 2005 lilicrin lilicrin HOTÃRÂRE nr.984 din 25 august 2005 Conform acestei hotarari sunt permise sau nu retururile produselor de origine animala? De exemplu o firma care produce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marfa retur la casa florifloricel florifloricel Am inteles ca in sistemul romanesc (fiscal) nu se accepta retururile... cazul meu este domeniul textil, inapoierea marfei de catre client catre magazin.. ma ... (vezi toată discuția)