avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere expirate-dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere expirate-dosar penal

am condus o masina cu numere expirate, am fost oprit de catre un echipaj de politie, si mi s-a intocmit dosar penal. insa masina nu era pe numele meu. pot scapa de acest dosar spunand ca nu stiam ca numerele sunt expirate?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:14, 13 Septembrie 2011
Puteti spune ca nu stiati, doar ca cercetarea/urmarirea penala isi va urma cursul.
ca si conducator auto trebuie sa manifestati diligenta si sa verificati data expirarii numerelor de la masina. In plus, trebuia sa aveti asupra dvs si dovada ce precizeaza valabilitatea acestora.
puteti scapa cu art 18 ind 1 CP daca proprietarul si alti martori declara ca nu ati cunoscut data expirarii si nici nu puteati face asta (de ex. proprietarul masinii era plecat impreuna cu actele masinii si nu ati putut verifica valabilitatea).

va recomand sa nu indemnati martorii sa minta deoarece fapta se pedepseste cf legii penale.
In momentul cand ma asez la volan sunt obligat sa verific toate actele masinii si daca ceva nu-mi este clar sa cer lamuriril. Greu de spus daca vei fi iertat avand in vedere ca trebuie sa convingi un complet de judecata.
Inteleg sa este vorba de numere de inmatriculare cu valabilitate limitata. Pentru a cunoaste valabilitatea respectivelor numere nu trebuia sa verificati actele autovehiculului, ci sa va uitati la placutele cu numerele de inmatriculare. Pe aceste placute este trecuta valabilitatea lor (luna si anul).
In alta ordine de idei, intocmindu-va dosar penal inseamna ca ati savarsit o infractiune. In ce articol de lege v-a incadrat? In Codul rutier nu exista prevedere cu privire la circulatia cu numere de inmatriculare expirate. Exista numai prevederi privind circulatia cu un autovehicul neinmatriculat sau cu numere false.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis numere false și neimatriculat Mariusionut1 Mariusionut1 Sa trăiți am fost oprit in trafic pe data de 17-01-2017 cu un auto cu numere false și neimatriculat in brief mare și mic scria numerele false care erau și ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)