avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie pe numele unuia sau a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie pe numele unuia sau a ambilor soti

Buna ziua,
Nu stiu daca este site-ul potrivit pentru aceasta intrebare dar parerea mea este ca ceea ce urmeaza sa intreb are si implicatii juridice.
Doi soti, recent casatoriti vor sa isi construiasca o casa pe terenul aflat in proprietatea unuia dintre soti (dobandit prin cumparare inainte de casatorie). Pe extrasul cf al terenului apare asadar un singur sot. La primarie vor sa isi depuna documentatiiile necesare autorizarii unde se lovesc de un functionar care spune ca nu se poate ca acea constructie sa figureze pe numele ambilor soti deoarece terenul este doar al unuia. Mie personal mi se pare o absurditate. De ce nu se poate din moment ce acum acestia urmeaza sa construiasca un bun comun si dorinta lor este ca in acte constructia sa figureze tot asa ca bun comun?
Exista reglementari in acest domeniu de unde m-as putea informa?
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 17:35, 13 Septembrie 2011
autorizația de construcție se eliberează pe numele proprietarului terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie poate fi pe ambii soti? Ana bogdana Ana bogdana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu mi.a donat o parte din pamant pentru construirea unei case impreuna cu sotul meu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)