avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatia de constructie poate fi pe ambii soti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatia de constructie poate fi pe ambii soti?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu mi.a donat o parte din pamant pentru construirea unei case impreuna cu sotul meu. Intrebarea mea este : pe documentele necesare constructie putem fi trecut ambii? Deoarece arhitectul ne.a spus ca poate fi trecut doar proprietarul pamantului
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:56, 12 Septembrie 2018
Este adevarat, in ceea ce priveste legea autorizarii constructiilor, sotul nu are dreptul sa construiasca pe terenul dvs. Totusi, conform codului civil, casa va deveni bun comun, indiferent pe numele cui se elibereaza autorizatia.
Si in acest caz nu se mai poate face nimic ca sa fie pe numele amandurora?
Pai, faptul ca reprezinta bun comun, inseamna ca ambii soti sunt proprietari/e pe numele ambilor soti chiar daca nu figureaza ambii soti pe autorizatie. E ca si cum unul dintre soti ar semna singur contractul prin care cumpara o locuinta in timpul casatoriei ... celalalt sot, care nu a semnat, devine coproprietar oricum, deoarce este casatorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Casa mea pe teren proprietate comuna sorin_marian sorin_marian Buna ziua. Am in proprietate impreuna cu cineva un teren (50% - 50%). Poate cineva sa imi spuna in ce conditii as putea sa construiesc pe acest teren iar ... (vezi toată discuția)