De unde sa stim noi care e realitatea?
Daca a incercat sa obtina Ordinul Prefectului si nu a reusit, ar putea incerca sa uzucapeze, dar depinde de cine e proprietarul adevarat. Poate sa il cumpere, de exemplu, daca e in proprietatea privata a statului, dar daca exista proprietari persoane fizice e posibil sa se opuna, ( mai ales la uzucapiune) iar daca e in proprietatea publica a statului, zero sanse pt orice.
Uzucapiunea se timbreaza la valoarea imobilului, iar despre onorariu discutati in particular cu un avocat. Dureaza ca orice proces, de la cateva luni la cativa ani, fond, apel, recurs ( daca e cazul).
Daca obtineti hotarare jud. def. si irevoc., nu exista nici o restrictie la vanzare.
Uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent.
Aceasta sanctiune, in speta prezentata de dumneavoastra, poate fi invocata daca s-au scurs treizeci de ani de posesie utilia, neafectata de vicii , continua, publica, aparenta, sub nume de proprietar , asupra unui bun proprietate privata ( bunurile proprietate publica sunt inalienabila, imprescriptibile).
In probatiune, se vor administra proba cu inscrisuri (istoricul de rol fiscal , cat si situatia juridica a imobilului ),proba testimoniala cu doi martori, expertiza tehnica imobiliara care are ca obiect stabilirea valorii de circulatie a bunului , cat si identificarea acestuia.
Daca a fost edificata o constructie, in acest timp, fara a exista autorizatie, poate fi constata accesiunea imobiliara artificiala.
Efectele prescriptiei retroactiva se constata retroactiv( aveti, deci , calitatea de proprietar de la data exercitarii posesiei asupra bunului imobil ).
Actiunea presupune plata unei taxa judiciare de timbru, raportata la valoarea imobilului, insa , in cazurile in care aceasta este impovaratoare pentru dumneavoastra, puteti face o cerere pentru acordarea ajutorului public judiciar.
Succes.