avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Cum pot obține titlu de proprietate pt terenul din jurul casei,pt care tatăl meu care este decedat nu a făcut cerere cf.legilor fondului funciar?Precizez ca terenul a fost al bunicului care a fost membru cooperator si a fost înscris si cu acest teren in CAP.Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:01, 10 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Se poate introduce o actiune in instanta pentru constatarea intervenirii uzucapiunii de 30 de ani, insa trebuie vazut cine apare in CF ca fiind proprietar al terenului.
Daca nu sunt indeplinite conditiile pentru uzucapiune, trebuie analizata in concret posibilitatea formularii unei actiuni in constatare, insa doar in urma analizarii situatiei juridice a terenului.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru a va indruma pe calea potrivita.
zucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent.

Aceasta sanctiune, in speta prezentata de dumneavoastra, poate fi invocata daca s-au scurs treizeci de ani de posesie utilia, neafectata de vicii , continua, publica, aparenta, sub nume de proprietar , asupra unui bun proprietate privata ( bunurile proprietate publica sunt inalienabila, imprescriptibile).

In probatiune, se vor administra proba cu inscrisuri (istoricul de rol fiscal , cat si situatia juridica a imobilului ),proba testimoniala cu doi martori, expertiza tehnica imobiliara care are ca obiect stabilirea valorii de circulatie a bunului , cat si identificarea acestuia.

Daca a fost edificata o constructie, in acest timp, fara a exista autorizatie, poate fi constata accesiunea imobiliara artificiala.

Efectele prescriptiei retroactiva se constata retroactiv( aveti, deci , calitatea de proprietar de la data exercitarii posesiei asupra bunului imobil ).

Actiunea presupune plata unei taxa judiciare de timbru, raportata la valoarea imobilului, insa , in cazurile in care aceasta este impovaratoare pentru dumneavoastra, puteti face o cerere pentru acordarea ajutorului public judiciar.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe teren folosit (uzucapiune) brelado29 brelado29 Buna ziua, Socrii mei au o casa cu teren pentru care au contract de vinzare cumparare autentificat , de prin 1970. Ei folosesc , tot de atunci, un teren de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau cesionare ? lucifer76 lucifer76 Buna ziua . Acum 35 de ani , bunica mea a ingradit un tapsan de 200 mp in fata casei . Acum 10 ani , mama mea a mostenit casa si un teren aferent . Mama mea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani, daca nu am depus cerere la lg. 18/1991 ºi la lg.247/2005 mihaela_982 mihaela_982 Nu am depus cerere pentru revendicarea unui teren, nici la Legea nr.18/1991 şi nici la Legea 247/2005, credeţi ca aşi putea merge în instanţă cu o ... (vezi toată discuția)