Buna ziua,
Sotia mea are o descoperie de card la o banca, o perioada de timp nu a mai putut plati dobanda si ia blocat cardu de salariu.
Sotia mea a fost pana acum in concediu de cresterea copilului, de cateva zile sa intors la servici , am fost la banca si am facut o adresa sa-i retina din salariu 1/3 conform art.409 de procedura civila.Bancheru mi-a dat un raspuns evaziv cum ar fi conform legilor lor bancare poate sa-i opreasca toti banii care se vireaza in cardu de salariu(mentionez ca ambele carduri sunt la aceasi banca).
Intrebarea mea este : Vine data de salariu , ce fac daca sunt in situatie sa nu imi pot scoate restu de bani de pe card ?
exista mai multe discutii daca banii din contul bancar isi pastreaza caracterul de venit salarial sau nu. in general se considera ca nu, deoarece poprirea veniturilor de natura salariala se face la angajator iar poprirea disponibilitatilor banesti se face in contul bancar. pe cale de consecinta, cei 1/3 se aplica doarin primul caz nu si in cel de-al doilea.
singura cale consta in contestatia la executare insa asta nu va ajuta pentru urmatoarea incasare a banilor.
Banca respectiva are un contract cu firma la care lucreaza sotia mea.
Doi pot dovedi ca acesti bani sunt exclusiv salariu.
Problema este ca firma nu vrea sa ii puna salariu pe un alt card de la o alta banca..sau sa ii ia in "mana", ceea ce mi-ar usura situatia ar pune doar poprire pe 1/3 din salariu .
Atentie nu exista nici o hotarare judecatoreasca pentru propire si nici o instintare de la un executor pentru aceasta propire.
Ce asi putea face ..sa vorbesc cu firma sa schimbam cardu de salariu la o alta banca ?Crede-ti ca s-ar putea (legal) si daca da sa imi dati un art de lege.
Repet vrem sa respectam legea si dorim sa ne opreasca doar 1/3 conform codului de procedura civila.Merci
poprirea se face strict in baza unui titlu executoriu - posibil contract de credit urmat de incuviintarea executarii date de catre instanta de judecata.
daca firma este de acord sa va plateasca in alt cont bancar, ati rezolva problema intr-o singura zi. este varianta ideala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire salariu
cipry_blue
Buna ziua!
In momentul in care la firma unde lucrez s-au virat banii in contul angajatilor am fost singurul care aveam contul de salariu 0. In urma ... (vezi toată discuția)