avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tva-ul platit mai tarziu....?!?!?!!?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tva-ul platit mai tarziu....?!?!?!!?

Am o nelamurire legata de urmatorul aspect:o institutie publica plateste valoarea fara tva dintr-o factura fiscala la o anumita data si dintr-un anumit cont. Sa presupunem ca la finele lunii in curs plateste TVA-ul aferent acestei facturi fiscale , respectiv mai tarziu la o alta data si dintr-un alt cont. Este legal acest fapt? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:11, 5 Septembrie 2008
Detaliati. Factura a fost emisa fara TVA? Din ce cont s-a facut plata? Sunt 2 conturi bancare - cum ar fi trezorerie si banca comerciala? De ce plateste TVA- ul separat?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Factura este emisa cu TVA iar amandoua platile se fac din conturi bancare....justificarea este ca nu au avut bani. Este legal sa plateasca TVA_ul dintr-o factura mai tarziu?
O factura poate fi achitata in mai multe transe functie de valoarea acesteia si de disponibilitatile banesti din cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri anaf carla97 carla97 Buna ziua, In contul bancar apare blocare suma poprita ANAF.Cum sa fac inregistrarile contabile?Mentionez ca nu am primit instiintare de la Anaf. Multumesc (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Plata tva in cazul facturilor incasate cu numerar busu_nicoleta busu_nicoleta Ex: La emiterea unei facturi cu scadenta 45 zile care se incaseaza partial cu cash in 2 transe, cand platesc TVA? (vezi toată discuția)