Persoana condamnata are o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de incercare de 5 ani si 6 luni.
Infractiunea savarsita : Art.177 Cod penal - Pruncucidere
Actualmente inculpata se afla la munca in SARDINIA - ITALIA - de fapt in cursul urmaririi penale a plecat cand procurorul in cauza a aceptat aceasta cerere din partea ei . ....a semnat si a plecat .
cauza a fost solutionata cu cele specificate mai sus !
acum ramane o singura intrebare ???....
are contrac de munca ,....este ca asistent familiar ,...plateste statului Italian taxele ce se impun .
am dus toate aceste acte la consilierul de probatiune si in fond ne spune ca trebuie reintregrata in societate .
ok. dar are declaratie de la angajator si toate actele in regula !!! ca totul e normal si se comporta ca atare !
intrebarea este ????....de ce consilierul de probatiune o cheama la 3 luni consecutiv sa o reintregreze in societate ?? care societate ???
plateste pe avion trei sferturi din salariu si mai are un copil de intretinut ! ..
NU se poate lungi acest termen de prezentare la serviciul de probatiune ??
Asa este procedura, pedeapsa suspendarii executarii sub supraveghere se acorda in anumite conditii, iar acestea trebuie respectate, in caz contrar ii poate fi revocat acest beneficiu si sa execute pedeapsa in detentie.
Trebuie reintegrata in societatea noastra, exista una, chiar daca aveti dubii, fiindca aici a comis infractiunea iar condamanarea a pronuntat-o statul roman.Aici trebuie sa se reintegreze.
Desigur ca este incomod pentru condamanata, dar totusi e preferabil decat in detentie, in opinia mea, iar aceste cheltuieli nu le poate imputa nimanui, intrucat a fost alegerea e sa plece in straianatate, daca ar fi dorit sa evite aceste neajunsuri ar fi putut munci si aici ceva.
Poate ar merita sa incerce o cerere la organul insarcinat cu supravegherea, unde sa expuna intreaga situatie si , nu ar fi exclus sa i se acorde un interval mai mare, intrucat nu stiu sa existe termene fixe, stabilite de lege.