avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salar?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salar?

firma la care lucrez a primit o instintare de la o firma de recuperari ca sa-mi popreasca o treime din salar deoarece banca la care nu am achitat ratele a vandut datoria respectivei firme. spuneti-mi va rog daca este legal ca firma la care lucrez sa-mi popreasca din salar doar pe baza respectivei instintari ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:05, 14 Septembrie 2011
Aceasta poprire se poate face doar in temeiul unei hotarari judecatoresti-de incuviintare a executarii silite..Instanta de judecata incuviinteaza executarea silita,in temeiul titlului executoriu-in speta contractul de credit.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
www.armariotbc@yahoo.com a scris:

firma la care lucrez a primit o instintare de la o firma de recuperari ca sa-mi popreasca o treime din salar deoarece banca la care nu am achitat ratele a vandut datoria respectivei firme. spuneti-mi va rog daca este legal ca firma la care lucrez sa-mi popreasca din salar doar pe baza respectivei instintari ?

Instiintarea de la firma de recuperari, nu este legala, insa...daca a fost indeplinita procedura legala, mentionata de colegul @andymaurul, atunci este legal ceea ce vi se intampla.

Puteti verifica conditiile in care s-a efectuat "poprirea" (art.452-461 c.proc.civ.) si, dupa caz, formulati o contestatie la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire salar kissutza kissutza Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca banca la care am credit are dreptul sa-mi initieze poprire pe salar.Am primit o instiintare acasa prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)