avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal si post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal si post natal

Buna, firma la care lucrez o sa intre in faliment, eu de o saptamana sunt in concediu medical si o sa mai am pana la 1 oct cand o sa intru in prenatal, contabila vrea sa ma inregistrese la somaj, nu mi se va mai lua in considerare concediul medical? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:44, 14 Septembrie 2011
Vi se va lua in calcu; si concediu medical
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.:
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. Din concediul medical sunt sunt luate in calcul numai perioadele de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii (art.34, alin.(1.1) din legea 76/2002).

3. In somaj fiind veti putea beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)
Intrebare ana isa ana isa exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim pe perioada determinata poate fi amanatã de un concediu medical? ContSters255575 ContSters255575 Bună ziua, sunt profesoară şi am un contract de muncă determinat de incetează la 20 iunie 2012, deoarece revine titulara pe post. Sunt însărcinată şi ... (vezi toată discuția)