avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legislatie vandalism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legislatie vandalism

Buna ziua,

Am vazut ca in ultima perioada apar pe trotuare tot felul de "indrumari" de genul "50m pana la magazinul X" si as dori sa fac si eu acest lucru.

Am cateva intrebari:
Daca cineva "vopseste" un trotuar, domeniul public, risca sa fie acuzat de vandalism ca si cand ar fi vorba de o cladire?
Ce risca acea persoana?
Ce legi reglementeaza aceasta situatie?
Cei care au facut astfel de "reclame" au autorizatie de la primarie pentru asa ceva? (daca exista)
Cum pot sa fac acest lucru fara griji?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tasta_ok , utilizator 11:26, 26 Septembrie 2011
Nu vorbim de vandalism in situatia in care obtineti aprobarile necesare. Va adresati primariei de sector pentru inregistrare si achitarea anuala a taxei de afisaj si publicitate, calculata la numarul si dimensiunea "anuntului". Daca mai e nevoie, in prealabil, de alt aviz, va comunica primaria (inclusiv, daca acel consiliu local nu agreeaza astfel de publicitate)
Am trimis un email primariei sectorului 3 dar, cum era de asteptat in RO, nu am primit raspuns. Nu am timp sa ma plimb de la un ghiseu la altul de la o camera la alta prin primarie (sigur asa se intampla pt ca nimeni nu stie ce are de facut sau sa te indrume unde trebuie).

Daca fac aceasta "reclama" si incerc apoi sa iau aprobarile ce risc? sau exista posibilitatea sa fiu "abordat" de politie in momentul cand realizez fizic reclama, ce pot sa patesc?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma luminoasa /banner simona_palade simona_palade buna ziua! mi-am deschis o firma si acum vreau sa-i fac publicitate. Vreau sa pun un banner pe cladire ( cladire proprietate personala ):cladirea are 3 ... (vezi toată discuția)
Trotuar de garda MariaSV MariaSV Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru afisaj in scop de reclama arity arity Buna ziua. Am nevoie de parerea dumneavoastra. O prietena detine un coafor pe o strada principala din sectorul 3 si ieri s-a trezit cu cei de la DITL ca ... (vezi toată discuția)