Salut! Am nevoie de consiliere juridica/ comerciala cu privire la inceperea unui import/negociere cu o firma producatoare din Italia. Necunoscutele ar fi multe insa, tinand cont ca deocamdata nu este decat ideea si piata de desfacere, consider ca primordial ar fi:
1) Cum sa ma prezint si sa-i contactez?
2) Cam ce ar trebui sa cuprinda contractul, tinand cont ca doresc exclusivitate pe minim 3 ani!?
3) Cunoasteti cazuri similare?
4) Exista banci care acorda imprumuturi(credit/finantare) unei firme noi infiintate daca planul de afaceri este intocmit stralucitor?
5) Ce credeti ca ar trebui sa stiu despre Italia? Dar despre afacerile cu italienii?
Pe cine sa contactati , sa inteleg ca dumneavoastra nici nu cunoasteti oamenii cu care doriti sa faceti afaceri , e doar o iluzie ? . In momentul cind intrati intr-o afacere si trebuie sa incheiati un contract ,sfatul meu e sa nu faceti asta decit in prezenta unui avocat ,pentru ca sunt multe chichite pe care dumneavoastra nu aveti de unde sa le stiti . Incheierea unui contract depinde de mai multi factori ,unul este negocierea :marfa ,pret, etc... Toate bancile mari acorda credite daca te prezinti cu un proiect fezabil si garantii. In ce-a ce priveste Italienii sunt si iei ca si noi cu bune si cu rele, in afaceri n-au mama ,n-au tata. Fa ochii mari :O