avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import un bun de larg consum - Afacere noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import un bun de larg consum - Afacere noua

Salut! Am nevoie de consiliere juridica/ comerciala cu privire la inceperea unui import/negociere cu o firma producatoare din Italia. Necunoscutele ar fi multe insa, tinand cont ca deocamdata nu este decat ideea si piata de desfacere, consider ca primordial ar fi:
1) Cum sa ma prezint si sa-i contactez?
2) Cam ce ar trebui sa cuprinda contractul, tinand cont ca doresc exclusivitate pe minim 3 ani!?
3) Cunoasteti cazuri similare?
4) Exista banci care acorda imprumuturi(credit/finantare) unei firme noi infiintate daca planul de afaceri este intocmit stralucitor?
5) Ce credeti ca ar trebui sa stiu despre Italia? Dar despre afacerile cu italienii?
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 13:01, 3 Septembrie 2008
Pe cine sa contactati , sa inteleg ca dumneavoastra nici nu cunoasteti oamenii cu care doriti sa faceti afaceri , e doar o iluzie ? . In momentul cind intrati intr-o afacere si trebuie sa incheiati un contract ,sfatul meu e sa nu faceti asta decit in prezenta unui avocat ,pentru ca sunt multe chichite pe care dumneavoastra nu aveti de unde sa le stiti . Incheierea unui contract depinde de mai multi factori ,unul este negocierea :marfa ,pret, etc... Toate bancile mari acorda credite daca te prezinti cu un proiect fezabil si garantii. In ce-a ce priveste Italienii sunt si iei ca si noi cu bune si cu rele, in afaceri n-au mama ,n-au tata. Fa ochii mari :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto in italia bulbarro bulbarro Buna ziua.Anul trecut am avut un accident in italia, eram in vizita la un prieten italian si o masina a intrat in noi din spate.Am facut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)