avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... de ce se cere contul bancar al paratilor in chemarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

de ce se cere contul bancar al paratilor in chemarea in judecata?

de ce se cere contul bancar al paratilor in chemarea in judecata?
Ca asa prevede legea.

Daca nu il stiti nu il treceti.
Completez intrebarea atunci cu "care este motivul pentru care legea prevede sa precizez contul bancar."?

Am un deja-vu - am mai intrebat odata mai demult asta si nu mai tin minte raspunsul fiindca mi s-a parut tampit adica fara relevanta. Se poate sa fi fost despre altceva ca nu e singura problema a legii
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
eusaisapte, utilizator
Daca aveti un "deja vu" orientati-va dupa el, preved.cu indicarea contului bancar nu este obligatorie,adica daca nu cunoasteti contul bancar faceti aceasta mentiune in cererea introductiva, nu este motiv de nulitate a cererii [art.196(1)NCPC].S-a cerut contul bancar ca in caz de executare silita a unor obligatii banesti sa fie executat contul respectiv.
Intrebarea e mai mult o curiozitate decat o necesitate. Asta e treaba executorului iar instanta aproape sigur are o baza de date in legatura cu conturile bancare din toata Romania. De exemplu am vrut sa intru intr-un credit si eram intr-un litigiu despre care au zis la banca ca ar putea afecta capacitatea mea de rambursare

Daca bancile au evidenta dosarelor si instantele ar trebui sa aiba evidenta conturilor din banci. Dealtfel executorii sunt foarte abili sa le gaseasca am auzit deci n-ar fi o problema ca sa fie introduse in lege
Instanta nu are "o baza de date in legatura cu conturile bancare din toata Romania".
Care ar fi utilitatea unei astfel de liste si care ar fi modalitatea de actualizare a unei astfel de liste?
Bancile nu au o evidenta a dosarelor tinand cont de faptul ca accesand portal.just.ro oricine poate sa vada cauzele pe rol/solutionare cu privire la anumite persoane fizice/juridice.
Executorii procedeaza intr-un fel nu prea complicat - adrese de infiintare a popririlor catre toate bancile care functioneaza in Romania - nimic sofisticat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire prin blocarea conturilor bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Multumesc tuturor pentru timpul alocat formularii raspunsului. Ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt si de drept si deoarece sunt patit ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art.781(2) ncpc themis themis Art.781(2) NCPC dispune: [i](2) In cazul popririi pe conturile unei persoane fizice sau juridice, competenta apartine executorului judecatoresc al carui ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)