avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu societatea de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu societatea de asigurari

In luna iulie am fost lovita de remorca unui camion,avariindu-mi masina in proportie de 85%.Soferul camionului a fost vinovat de producerea accidentului urmand ca eu sa fiu despagubita pe RCA -ul lui fiind asigurat la Carpatica Asig. Mi-au deschis dosar de dauna totala.Inspectorul de daune(de la Comanesti acolo unde locuiesc) mi-a incadrat masina(un VW Passat 2002)la stare de functionare buna si mi-a calculat o dauna in val.de 5000 euro.La Sibiu insa au incadrat-o la stare satisfacatoare fara sa vada masina si mi-au stabilit ca dauna suma de 2500 euro.Am facut reclamatie la CSA dar nu am primit nici un raspuns si nici nu cred ca o primesc vreodata,drept pentru care as vrea sa-i actionez in instanta.Puteti sa-mi spuneti cam cat dureaza aceasta procedura?Sau ce alte cai sa urmez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 11:52, 14 Septembrie 2011
Dureaza chiar si un an.Mai intai trebuie sa le faceti o invitatie la conciliere, o procedura prealabila actiunii in instanta.Dupa aceea se face o actiune in pretentii.Contactati un avocat daca nu va descurcati.
Ati mai putea sa apelati la mediere, procedura prealabila actiunii in instanta alaturi de cea a concilierii. Cateva din avantaje aceste cai de solutionare a conflictelor, ar fi:
- aveti sansa unui dialog real si puteti sa negociatii cu cei cu care va aflati in conflict, in functie de interesele legitime pe care le aveti, in cadrul unei proceduri condusa de un profesionist;
- puteti sa propuneti dumneavoastra solutiile si sa ajungeti la un acord, fara a decide altcineva in locul dumneavoastra;
- economisiti timp, procedura este mai rapida decat procesul clasic, din instanta de judecata, puteti sa va stabiliti singuri termenele de prezentare la sedinte, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie;
- daca ajungeti la un acord si va doriti totusi o hotarare a instantei de judecata, acest acord poate fi prezentat instantei, aceasta pronuntand o hotarare de expedient in baza acordului de mediere.
Gasiti informatii despre mediere si mediatori pe blogurile de profil si pe site-ul Consiliului de mediere www.cmediere.ro
Va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila zerognost zerognost Litiu intre doua firme. Se va introduce actiune in instanta. Care e procedura prealabila: 1. ajunge doar concilierea directa? sau 2. e obligatoriu ca un ... (vezi toată discuția)
Părăsirea locului de munca din motive de legalitate MadalinMcd MadalinMcd Bună ziua, am lucrat la o societate de transport ca șofer de camion în comunitatea europeană, am fost obligat să conduc un camion cu toate documentele ... (vezi toată discuția)
Help me!!! (la volan sub influenta alcoolului) Eluise Eluise Acum cateva saptamani, dupa o petrecere unde prietenul meu bause cateva pahare, plecand spre casa, acesta a insistat sa conduca el ( masina mea). Nu m-am putut ... (vezi toată discuția)