avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar al asociatiei?

Asociatia e obligata sa deschida un cont la o banca? cum face platile, doar la casieriile furnizorilor cu sacosa de bani? unde se colecteaza fondul de rulment si fondul de reparatii? unde tine banii, la saltea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:00, 28 Octombrie 2008
Da .Platilepot fi facute prin caseriile furnizorilor de servicii ori prin contul deschis la o banca. Fondul de rulment poate fi tinut in cont.Banii incasati de catre asociatie nu trebuie tinuti "la saltea" din mai multe considerente pe care le anticipati.
Exact din acest motiv am intrebat; am solicitat asociatiei in scris contul si mi-au raspuns ca nu au asa ceva; pai unde tina banii? sau sunt purtatori de dobinda in alte conturi?
Trebuie sa va tineti de capul lor ca sa aflati.
Nu au cum sa nu aiba cont bancar.
Incercati sa vorbiti cu cenzorul asociatiei.
Nu exista cenzor, mi-au dat raspuns scris ca nu au cont, cum e posibil sa rulezi atitia bani si sa-i tii la saltea??
Dupa cum mi-am dat seama pana acum, din cele scrise pe acest site, Dv., dborsanu, aveti in bloc o asociatie care ori lucreaza "dupa ureche", ori are probleme destul de mari. O asociatie de proprietari este obligata sa-si deschida cont bancar chiar daca nu lucreaza in el. Este persoana juridica si dupa toate regulile financiar-contabile trebuie sa-si deschida cont bancar.
Pe de alta parte, faptul ca nu si-a deschis asa ceva ma face sa cred doua lucruri:
1. Daca incasarile sunt suficient de bune, banii ramasi dupa plata facturilor sunt tinuti fie in casa de administrator si rulati si pentru nevoi personale, ori sunt depusi intr-un cont al lui personal (si asta inseamna tot folosinta personala);
2. Aveti atat de mari restante la locatari incat fondul de rulment, fondul de reparatii se regasesc in aceste restante si administratorul nu face decat sa incaseze si sa plateasca facturile de indata ce strange banii din incasari si o face cu sacosa, daca este o persoana mai "veche" in meserie.
In stilul modern de administratie se deschide cont la banca, incasarile se depun regulat acolo si platile se fac tot prin banca. Se pastreaza in casa atat cat sa poata face fata unor eventuale reparatii marunte si platii salariilor personalului remunerat.
Vedeti care este cazul Dv. din cele 2 posibilitati.

Alte discuții în legătură

Petitei: plata intretinerii in cont bancar dborsanu dborsanu Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari 22/10/2008 23:20 destinatar: Guvernul Romaniei, In plina dezvoltare a tehnicii ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)