avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare factura an 2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare factura an 2010

Buna ziua,
Am o problema urgenta de rezolvat si in acest sens va solicit ajutorul.
Lucrez la o firma prestatoare din domeniul constructiilor si trebuie sa stornez in acest an o factura de lucrare executata in anul 2010 (sa o anulez), in conditiile in care am depus situatiile financiare anuale (declaratia 101 si bilantul). Va rog sa ma ajutati si sa-mi prezentati ce pasi trebuie sa urmez (note contabile).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:53, 15 Septembrie 2011
Urmati aceleasi inregistrati pe care le-ati facut in 2010 dar de data aceasta cu semnul minus.
Intrebarea este daca este legala aceasta stornare?sau este factura de avas?
Factura nu este de avans. Intrebarea care se pune este daca si cum imi influenteaza rezultatele financiare pe anul 2010 prin anularea facturii, pentru ca am depus 101 si bilantul .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
oana_ic, utilizator
O lucrare de constructii se factureaza la sfarsitul lucrarii sau, in intelegere cu beneficiarul, pentru fiecare etapa executata si receptionata. In acest context, de ce stornati acea factura din 2010? Pentru ca beneficiarul nu vrea sa plateasca? In acest caz trebuie actionat in instanta iar nu stornata factura.
@oana_ic

Factura emisa in anul 2010 nu o puteti anula.
Inregistrati cu semnul minus valorile din factura respectiva:
411= %
1174
4427

1174=441

Contul 1174 ramane cu sold care reprezinta rezultatul contabil al corectarii erorilor de natura contabila.


@Iulian Manea

In cazul in care la receptia lucrarilor sau a unui control efectuat de Curtea de conturi s-a constatat ca in situatiile de lucrari au fost trecute materiale sau alte costuri care nu au facut obiectul contractului sau nu au fost prevazute printr-o nota de suplimentare a lucrarilor, acestea trebuie stornate. Nu este vina beneficiarului lucrarii respective, ci a constructorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura inregistrata eronat in 2010 mery52 mery52 Buna seara, am urmatoarea speta: in decmbrie 2010 s-a inregistrat eronat o factura 411=707------40322.58 lei si 411=4427-----9677.42 lei, corect tb. ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mandat postal vioviod vioviod .Vand marfa prin curier unui client. Emit factura iar clientul plateste prin banca. 2.Produsul este defect, clientul mi-l trimite inapoi , si stornez factura ... (vezi toată discuția)