buna ziua. am un dosar de executare silita in urma neachitarii unui imprumut. am fost la executorul judecatoresc sa lamuresc situatia si a ramas, in urma unui angajament de plata sa achit lunar cate 500 ron. am achitat doua luni suma respectiva, iar la un moment dat am fost anuntat de catre administratorul blocului in care locuiesc, ca a fost contactat telefonic de catre secretara executorului judecatoresc pentru anumite detalii despre apartamentul meu (cati metri patrati are, daca eu sunt proprietarul sau parintii, cate camere are, etc). m-am prezentat de urgenta la biroul executorului sa intreb de ce se intereseaza despre apartament. raspunsul primit a fost ca pentru mai multa siguranta cei de la [editat] (mandatar) au cerut executorului sa imi puna apartamentul sub ipoteca pana la achitarea sumei datorate. intrebarea mea este: poate fi facut acest lucru fara acordul meu, fara copii dupa actele apartamentului, fara sa fiu instiintat? va multumesc anticipat.
sunteti in eroare - apartamentul nu este pus sub ipoteca ci va fi executat silit daca este proprietatea dvs, in contul datoriei. Iar asta se poate face in lipsa acordului dvs deoarece este vorba de o executare silita
dar atat timp cat eu imi achit ratele lunare convenite cu executorul cum poate sa imi execute imobiul? secretara executorului mi-a spus astazi ca s-a interesat de apartament deoarece vor sa il puna sub ipoteca pentru ca ei sa fie sub "acoperire", adica eu sa nu il pot vinde pana nu termin de achitat ratele convenite cu ei. ma interesa daca este legal.
Executare silita
Bonaparte33
Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit.
Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)