avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

sunt divortata si am incredintat minorulin varsta de 5 ani si 8 luni prin hotarare definiva si irevocabila.as dori decaderea totala din drepturi a fostului sot care de 4 ani nu imi plateste pensia alimentara si as vrea sa pot trece copilul pe numele barbatului cu care locuiesc si pe care copilul il cunoaste drept tata,el pe acest barbat deschizand ochii de mic.as dori sa aflu dak este si alta modalitate inafara de plangerea penala pt pensia alimentara.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nif , utilizator 22:21, 17 Septembrie 2011
Da, pana can dtatal introduce o actiune in instanta.
Dar copilul are aproape 6 ani, nu stie de ce si cum de are alt nume decat dv.? NU a intrebat? Ca e cam marisor sa nu se fi gandit...
nu a intrebat deoarece fostul a purtat numele meu de familie,iar dupa divort am ramas cu acelasi nume de familie.incepand de cand se vor aplica noile legi privind trecerea frontierei?
Daca dv si copilul aveti acelasi nume de familie, de ce vreti sa treceti copilul pe numele altui barbat?
Pastrati si acum fiecare acelasi nume de familie sau rugati viitorul sot sa il schimbe pe al lui.
De la 1 octombrie.
o sa-si schimbe el numele k sa il avem toti la fel.fostul a trebuit sasi schimbe numele.eu si baiatul avem bilete pe 23 oct sa mergem in italia k sotul meu actual,desi nu vem acte locuim impreuna,el lucreaza in italia si mergem la el pt cateva saptamani .am sunat la vama si mi s-a spus k nu se stie dak o sa mai am voie sa trec cu copilul fara consimtamantul fostului sot.sunt derutata pt k nu as vrea sa pierd biletele de avion dak nu o sa putem trece vama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)
Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac? andra_30_tm andra_30_tm Buna, Sunt divortata de 12 ani ,si am un baiat de 13 ani ,si asi dorii sa il trec pe numele meu de fata. Tatal baiatului nu imi plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)