Buna ziua! Am nevoie de cateva raspunsuri legate de continuitatea in munca in eventualitatea unei sarcini,pe viitor.Am fost angajata la ultimul patron incepand cu luna decembrie 2010. Pe 15 .07.2011 mi-a incetat contractul de munca si pe 18.07.2011 mi-a incheiat alt contract pe acelasi post, dar pe alta firma, la acelasi patron.Mentionez k eu am lucrat si pe data de 16 si 17 .07.2011 (am intrebat de ce nu s-a incheiat pe 16 si mi s-a spus k era sambata...desi nu cred k are vreo relevanta acest lucru, eu am muncit in aceste 2 zile si practic nu se regaseste pe nici unul din cele 2 contracte... NU SE CONSIDERA INTRERUPERE IN CAZUL IN CARE DORESC SA BENEFICIEZ DE CIC ). Incepand cu data de 31.08.2011 a incetat si celalalt contract de munca si as vrea sa stiu daca pot plati eu contributiile la stat pana in momentul cand ma voi angaja din nou, pentru a nu avea intrerupere si a beneficia de CIC in cazul unei sarcini (stiu k la calculul indemnizatiei se iau in considerare ultimele 12 luni inainte de nastere si nu trebuie sa am intrerupere).Unde ma pot adresa si ce trebuie, concret, sa fac, si eventual termenul in care pot face aceste demersuri intrucat au trecut deja 14 zile de la incetarea contractului (in tot acest timp am depus cv-uri, am depus dosar pt a participa la un concurs de ocupare post dar care se va tine in octombrie). Ce variante am daca nu ma angajez luna asta? Va multumesc
Nu conteaza cele doua zile. Puteti avea intreruperi pana la jumatate de luna.
Deoarece la calculul cic intra medie pe 12 luni succesive a veniturilor impozabile, nu plati nimic din mana. Decat sa va angajati URGENT!
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor la stat , ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului tipm de 12 luni de venituri supuse impozitului pe venit.
OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede:
Art. 4. — (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
Variante in cazul in care nu va puteti angaja cu c.i.m. ar fi sa realizati venituri din activitati independente , venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.